Boktipsare på biblioteken

På biblioteken finns det lika många boktipsare som det finns personer. I en intervjuserie frågar vi några av kollegor som skriver boktips på Minabibliotek om favoritgenrer och specialområden. På personalsidorna finns det också boktips.

Intervjuade boktipsare

 1. Boktipsare: Helen Forsberg

  Artikel Skrivet av: Anna Östman

  Hon är en av våra mesta deckar-tipsare, men de enda feelgood-böckerna hon vet något om är de som utspelar sig under julhelgen.

 2. Boktipsare: Tove Liliequist

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  Tove Liliequist jobbar på Umeå stadsbibliotek och ansvarar för Regnbågshyllan. Hon har bra koll på HBTQ+ -böcker och tipsar gärna om YA-böcker, urban fantasy, nya romaner, virkböcker och vegetariska kokböcker.

 3. Boktipsare: Emma Sigvardsson

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  Som skolbibliotekarie plöjer Emma Sigvardsson stora mängder mellanåldersböcker och kan tipsa om det mesta, men kanske särskilt hästböcker, magi och fantasi. När hon själv får bestämma vad hon ska läsa blir det mer vuxenromaner, gärna magisk realism.

 4. Boktipsare: Moa Wållberg

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  Moa Wållberg är skolbibliotekarie i Nordmaling och läser gärna böcker som tar henne bort från verkligheten, särskilt urban fantasy och manga.

 5. Boktipsare: Maud Sandström

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  Maud Sandström är bibliotekarie på Umeå stadsbibliotek och uppskattar allt från näsblods-deckare till bra stickbeskrivningar. På Minabibliotek tipsar hon ofta om böcker om handarbete och annat hantverk och skriver underhållande artiklar om sådant som intresserar henne.

 6. Boktipsare: Jenny Sandells

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  Jenny Sandells på Vännäs bibliotek är en av alla boktipsare på Minabibliotek. Hon läser gärna samtidsromaner där det lilla speglar det stora.

Visa fler

Fler tipsare