Boktips för vuxna

Här hittar du tips i olika genrer skrivna av bibliotekens personal. Du kan också få personliga boktips om du fyller i vårt formulär.

1. Deckare

Tips på deckare och thrillers.

Mer inspiration

1. Boktipsare på biblioteken

På biblioteken finns det lika många boktipsare som det finns personer. I en intervjuserie frågar vi några av kollegor som skriver boktips på Minabibliotek om favoritgenrer och specialområden. På personalsidorna finns det också boktips.

Få fler boktips

1. Boktips till dig

Söker du efter bra böcker som kan passa dig eller din bokcirkel? Fyll i vårt formulär så svarar vi med ett par lästips.

Våra senaste tips

1. Livet utan ben går vidare

Av: Rantatalo, Elin Tipsat av: Catarina Henfridsson

När Elin får sepsis under en semesterresa förändras hennes liv.

2. Gruppen

Av: Eklund, Sigge Tipsat av: Eva Häggström

Psykologisk spänning om tillhörighet och klass.

3. Hur man möter en mamma

Av: Korkea-aho, Kaj Tipsat av: Jenny Sandells

En självbiografisk berättelse om hur ett manligt par med barnlängtan går tillväga för att hitta mamman till sitt barn.

4. Aliens - dark descent

Tipsat av: Tobias Johansson

Hushålla med dina resurser och håll koll på allas humör i denna ovanliga kombination av överlevnad, skräck och strategi. James Camerons Aliens är tillbaka som spel.

Visa fler

Puffbild: alekseyvanin/Bigstock