Boktips för vuxna

Här hittar du tips i olika genrer skrivna av bibliotekens personal. Du kan också få personliga boktips om du fyller i vårt formulär.

1. Deckare

Tips på deckare och thrillers.

Mer inspiration

1. Boktipsare på biblioteken

På biblioteken finns det lika många boktipsare som det finns personer. I en intervjuserie frågar vi några av kollegor som skriver boktips på Minabibliotek om favoritgenrer och specialområden. På personalsidorna finns det också boktips.

Få fler boktips

1. Boktips till dig

Söker du efter bra böcker som kan passa dig eller din bokcirkel? Fyll i vårt formulär så svarar vi med ett par lästips.

Våra senaste tips

1. 100 looks på 20 plagg

Av: Segergren, Jenny Tipsat av: Jenny Sandells

En bok som med enkel modematematik kan inspirera till en smartare garderob, utan att du behöver ge avkall på personliga preferenser.

2. Skriva & älska

Av: King, Lily Tipsat av: Anna Sahlén

Läsvärd relationsroman med djup, om en ung kvinna som lever för litteraturen.

3. Den sista gåvan

Av: Gurnah, Abdulrazak Tipsat av: Magnus Kronlund

En mycket fin och gripande bok som långsamt vecklar ut sig.

Visa fler

Puffbild: alekseyvanin/Bigstock