Att föra över e-böcker till läsplatta

Du kan att låna e-böcker till din dator och sedan föra över dem till din läsplatta. Så här gör du.

En läsplatta är, till skillnad från Ipads och andra surfplattor, bara avsedda att läsa böcker på. Det finns flera olika märken, till exempel Letto, Tolino, Iriver och Sony reader. (OBS! Bibliotekets e-böcker fungerar inte på Kindle.) En del går det att låna direkt till genom att surfa in på Minabibliotek med läsplattans webbläsare. Men i de flesta fall måste man låna e-boken till datorn och sedan föra över den till plattan.

 1. Skapa ett Adobe ID.
 2. Installera programmet Adobe Digital Editions på din dator och auktorisera det till ditt Adobe ID.
 3. Logga in på Minabibliotek och låna e-boken. Boken öppnas i programmet. Klicka på Library uppe till vänster.
 4. Koppla in läsplattan till datorn med USB-kabeln. Den ska då dyka upp som en enhet i vänsterspalten i programmet. Vissa plattor behöver installeras på datorn, följ i så fall instruktionerna på skärmen.
 5. Första gången du kopplar in plattan kommer det upp en ruta med frågan om du vill auktorisera den till samma Adobe ID som datorn. Svara ja.
 6. Ta tag i boken och dra den från "bokhyllan" till höger till ikonen för din läsplatta i väsnterspalten.
 7. Koppla loss plattan. Klart att läsa!

Läs mer om

 1. Adobe ID

  De e-böcker som du lånar och laddar ner via Minabibliotek.se är kopieringsskyddade. Därför måste du ha ett Adobe ID, alltså ett användarkonto hos Adobe.

 2. Att låna e-böcker och e-film

  Om du har ett bibliotekskort hos oss så kan du låna e-böcker och e-ljudböcker. Du kan göra ett lån var sjunde dag och ha upp till fyra aktiva lån samtidigt. Från 1 januari 2019 kan du också låna strömmande film.

 3. E-böcker

  Leta efter e-böcker och få tips, se topplistor och listor på nya e-böcker. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökfältet.