Adobe ID

De e-böcker som du lånar och laddar ner via Minabibliotek.se är kopieringsskyddade. Därför behöver du antingen använda bibliotekens egen app Biblio eller skaffa ett Adobe ID, alltså ett användarkonto hos Adobe.

Det enklaste sättet att läsa e-böckerna från biblioteket är att använda appen Biblio. Några e-böcker finns dock bara i formatet nedladdningsbar pdf. Om du vil läsa en sådan, eller av någon annan anlednng föredar att läsa i ett annat program än Biblio behöver du en annan app eller program. Läs mer här

Du behöver också ett Adobe ID.

Ett och samma Adobe ID kan användas på upp till sex olika enheter - till exempel på din dator, din mobil och din surfplatta. Böcker som är nedladdade på en enhet kan föras över till en annan som är registrerad på samma ID.

Skapa ett Adobe ID

Gå till Adobes sida för medlemsregistrering och fyll i formuläret. 

När du sedan har installerat läsprogrammet måste du auktorisera det med ditt Adobe ID, som består av den mejladress och det lösenord du skrev in när du skapade kontot.

För att få skapa ett Adobe ID måste du vara 13 år. Är du under 13 måste din vårdnadshavare registrera sig och du får använda hens konto.

Läs mer om

  1. Ladda ner e-böcker

    Du kan ladda ner e-böcker till din mobil, surfplatta eller dator som du sedan kan läsa utan att vara uppkopplad. Så här gör du.

  2. Tips på e-böcker

    Leta efter e-böcker och få tips, se topplistor och listor på nya e-böcker för vuxna. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökfältet.