Vimmelbilder från Sagofesten

Fredag 13 juni 2014 bjöd biblioteken i Umeå och Västerbottens museum in till en dag fylld med böcker, berättande, skapande, teater, sång, drama, rörelselek och mycket mer.

Sagofesten var den festliga avslutningen på 2014 års omgång av läsprojektet Give me five. Årets bok och inspirationskälla var Emblas universum av Majken Pollack och Sara Lundberg.

Bilder från Sagofesten

Årets Sagofest på Västerbottens museum var välbesökt av barn i förskoleåldern och deras vuxna. Festen erbjöd en rad olika aktiviteter för alla barn. Embla-teater, flaggpyssel, ansiktsmålning, allsång, författarträff med bokens upphovskvinnor. Dessutom blev det högläsning och mycket annat roligt under de tre timmar som festen pågick.

Sagofesten 2014

Ansiktsmålning för alla barn.

Sagofesten 2014

Allsång med Rymdorkestern i Helena Elisabeth kyrka.

Bild på Majken Pollack och Sara Lundberg

Träff med författaren Majken Pollack och illustratören Sara Lundberg, som tillsammans har gjort bilderboken Emblas universum.

Sagofesten 2014

Musik- och berättarföreställning om Embla med Monica Ring och Anna Jakobsson.

Sagofesten 2014

En titt i Umevatoriets stjärnkikare.

Sagofesten 2014

Lekar från förr med personal från Västerbottens museum.

Sagofesten 2014

Löv-pyssel till Emblas träd på Minimus, Västerbottens museums verkstad för barn.

Sagofesten 2014

Austronauten Marcus på besök!

1. Emblas universum

Av: Pollack, Majken
    Publiceringsår: 2011
    Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  2. Embla mitt i kosmos

Av: Pollack, Majken
    Publiceringsår: 2014
    Klassifikation: Svenska romaner och noveller, 2000-

Sagofest med Embla

Skrivet av: Anna Sahlén

Musik, högläsning, sång, pyssel och författarbesök. Det blev en fullspäckad dag för barnen som besökte Gammlia när det var avslutning för årets "Give me 5" som handlat om Emblas universum.

Ett lyckat bilderboksprojekt

Skrivet av: Åsa Zetterström

Berättarprojektet Give me five låter femåringar möta spännande, farliga, roliga och nyskapande bilderböcker. Från 2015 ingår det i den ordinarie verksamheten på flera bibliotek.

Skrivet av: Maria Nordenback den 19 juni 2014