Tjocka böcker, bokserier och bladvändare

För dig som vill hålla dig hemma, vill ta tillfället i akt att läsa eller vill förlora dig i litteraturen av något annat skäl. Här har vi samlat tips på lång och bra läsning.

Är det kanske dags att ta sig an världens tjockaste bok? Det är den kompletta samlingen av Agatha Christies miss Marple-böcker. De finns inbundna i en samlingsvolym på 4 032 sidor.

Tyvärr har vi den inte på något av våra bibliotek. Men vi har en massa andra titlar som vi gärna lånar ut. Här har bibliotekets personal tillsammans satt ihop en lista på bra och ofta lång läsning.

Foto tumnagel: Pressbild från Harper Collins

Våra texter

1. 10 tjocka böcker

Skrivet av: Annika Winning

Att läsa en tjock, fängslande bok kan vara som att gå in i en annan värld. Här är tio förslag på lättsamt underhållande eller mörkare och allvarligare böcker att förlora sig i.

2. Jag vill ha tjocka böcker

Skrivet av: Annika Winning

Jag älskar tjocka böcker! Jag känner ett särskilt sug när jag ser en bok som ser lockande ut och dessutom är riktigt tjock.

3. Vår bästa läsning 2019

Skrivet av: Anna Sahlén

Vi som jobbar på Umeåregionens bibliotek väljer ut tre favoriter bland böckerna vi läste under 2019.

Skrivet av: Anna Sahlén den 19 mars 2020