Testar läsarens nerver och sug efter spänning

Gillar du rysare, att läsa om spöken? Då kan jag med gott samvete rekommendera Ingelin Angerborns böcker, skriver Saga som hade prao på Umeå stadsbibliotek vintern 2017.

Ingelin Angerborn har skrivit många bra böcker. Rum 213, Hjärta av damm och Gengången är mina personliga favoriter. De böckerna testar verkligen dina nerver om du läser dem på kvällen.

Tre böcker i en serie

I Rum 213 får vi hänga med Elvira, Meja och Bea på ett kollo där det spökar. Deras grejer försvinner och de ser spöken i sitt rum. Ingen av ledarna tror på dem. Rum 213 är första boken av tre med samma huvudpersoner. Tvåan heter Sal 305 och tredje boken är Fyr 137.

Rum 213 är också filmatiserad. Mitt tips är att inte se den ensam sent på kvällen, för det kommer att skrämma livet ur dig.

Teaterspöken och ett märkligt skrin

Hjärta av damm handlar om Bella som går en teaterkurs på höstlovet i Gamla Ekmanska Teatern. Det sägs att det spökar på den teatern. Men är det lika ofarligt som det låter? Det får du ta reda på själv!

Ellinor i boken Gengången är på väg till sin mormor men stannar på en loppis. Hon hittar ett guldskrin med en ballerina. Vad är det med skrinet? Rätt person, vad menar kvinnan på loppisen med det? Jag vill inte avslöja mer än så om den här boken. Läs själv om du vill veta mer.

Ingelin Angerborns böcker är mycket spännande och kusliga men de har ändå ett lugn och huvudpersonerna kan skratta ibland också. De här böckerna passar alla från 9 år och uppåt, som gillar rysare eller skräckhistorier.

Puffbild: rogistock/Bigstock

Låna på biblioteken