Spännande thrillerpodd

Vill du lyssna på en riktigt spännande thrillerpodd? De dödas röster är en fiktiv dokumentär om mordet på 17-åriga Jessica Lund, påhittad men skrämmande verklig.

De dödas röster är en thrillerpodd i åtta avsnitt som finns att lyssna på eller ladda ned via Sveriges radios app eller webb. Författaren Sara Bergmark Elfgren, som skrivit Cirkeln-trilogin och bilderböckerna Just nu har vi varandra och Nu leker vi! har skapat serien. Jens Tzan Choong från Umeå har producerat.

Bild som visar en dödskalle med blommmor runt
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Hemligheter i det förflutna

De dödas röster handlar om journalisten Emma Nylander som börjar undersöka vad som egentligen hände när hennes bästa vän, Jessica Lund, mördades i Täby för 20 år sedan. Fortfarande tror de flesta att det var deras gemensamma kompis Jussi som var mördaren, men är det verkligen så enkelt?

Emma försöker hitta svaren och det tar henne tillbaka i tiden. Till människor hon inte haft någon kontakt med sedan tonårstiden, till hemligheter, mörker och rädslan för det okända. Podden har formen av en dokumentär och är både välgjord och välspelad. Den passar både för dig som gillade Cirkeln och för dig som tycker om att lyssna på dokumentärer om brott eller bara är ute efter något riktigt spännande.

Avsnitten är runt en halvtimme långa, men det är svårt att låta bli att sträcklyssna!

Läs mer och lyssna på podden via Sveriges radios webb.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Anna Sahlén den 16 augusti 2016