Sommar-skoj för alla åldrar

Läsbingo, quiz, utamningar av olika slag. Biblioteken i Umeåregionen delar med sig av skojiga aktiviteter att göra inne eller ute i sommar.

För barn och ungdomar

1. Läsbingo för sommarlovet

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

Personalen på biblioteken i Robertsfors bjuder som vanligt på ett läsbingo för dig som har sommarlov. Utmana dig själv och se hur många rutor du kan kryssa i innan skolan börjar igen.

2. Hungerspelen-quiz

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

En ny, fjärde bok om Hungerspelen av Suzanne Collins är här. Den handlar om en ung kille som heter Snow. Vad vet du om Hungerspelen? Tävla och ta chansen till ett eget exemplar av Balladen om sångfåglar och ormar.

3. Gissa sagofiguren

Skrivet av: Katarina Markström

Här kommer hälsningar från åtta figurer du kanske känner igen från barnböcker och sagor. Klura på ledtrådarna och skicka sedan in ditt svar. Kanske blir det du som vinner en bok.

4. Troll(eri)bingo

Skrivet av: Malin Granberg

Läsning, filmer, pyssel och fakta - ett bingo för hela familjen. Hur många rutor kan du kryssa för innan sommaren är slut? Bestäm en rolig belöning för den som får flest kryss. Jordgubbar eller glass kanske, eller varför inte en utflykt.

För vuxna

1. Sommar-utmaning för läsare

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

Umeå stadsbibliotek bjuder på inspiration i bingo-form till dig som vill ha lästips. Eller så kan du ta det som en läs-utmaning för sommaren.

2. Testa digitala tjänster

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

Bjurholms bibliotek har satt ihop ett aktivitetsbingo för dig som vill få dig nya digitala erfarenheter. Utmana dig själv och se hur många kryss du får ihop i sommar.

Puffbild: kos911, Bigstock

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion den 26 juni 2020