Skrivartävling 2022: Under ytan

Skriv en novell eller en dikt på temat "Under ytan". Är du 13-17 år måste du skicka in din text senast 15 september. Vinnarna presenteras på festivalen Littfors i oktober.

Bild: Stmool/Bigstock
Littfors - Vindelälvens litteraturfestival pågår 10-16 oktober 2022. I samband med festivalen ordnas en skrivartävling på temat Under ytan. Det finns två grupper, en för ungdomar 13-17 år och en för dig som är 18 år eller äldre.

Koppling till Vindelälven

För alla gäller att skriva en dikt eller en novell, på max 7500 ord. Förutom temat Under ytan får texten gärna ha någon koppling till Vindelälven, och det som kallas biosfärområdet Juhttátahkka. Kanske bor du i det området, eller har ett besökarperspektiv.

Skicka ditt bidrag med mejl till info@vindelroster.se. Du som är 13-17 år måste skicka in din text senast 15 september. Är du 18 år och äldre måste du skicka in ditt bidrag senast 15 augusti.

Avslutning på Littfors-festivalen

Vilka som vinner avslöjas i oktober på Littfors-festivalen. Skrivartävlingen arrangeras av Röster från Vindeln, som är en kulturförening och en tidskrift. De vinnande bidragen kommer publiceras i tidskriften.

Läs allt om skrivartävlingen på Littfors hemsida.

Det finns en webbsida för biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka, läs mer om området där.

Mer information om Littfors läggs ut på deras webbsida.

Mer inspiration

  1. Eget skrivande

    Har du ett brinnande intresse för att uttrycka dig i ord? Här kan du som är ung hitta inspiration till kreativt skrivande i olika former.

  2. För unga

    Biblioteken har böcker, ljudböcker, filmer och spel för dig som är tonåring. I olika format och på många språk. Arrangemang och utställningar hittar du också här.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Åsa Zetterström den 20 juni 2022