Skrivardagar för unga

Gillar du att skriva? Vill du få tips och råd från proffs? Då har du chansen första veckan på sommarlovet 2017. Läs mer om Krumelurs skrivardagar i Umeå.

Bilden visar Anna Holmström Degerman
Anna Holmström Degerman. Foto: Anna Östman

Första veckan på sommarlovet, måndag-onsdag (19-21 juni) är det skrivardagar på Västerbottens museum i Umeå. Är du född 2004, 2005, 2006 eller 2007 kan du vara med. Skrivarledare är författaren Anna Holmström Degerman och ännu en författare, Johan Unenge, kommer på besök.

Var, när, hur?

Under tre halvdagar får du pröva på att skapa karaktärer, beskriva miljöer och bygga upp en berättelse.

• Plats: Västerbottens museum, seminarierummet.
  • Tid: Måndag 19 juni – onsdag 21 juni 2017, halvdagar.
  • Ålder: För dig som är född -04, -05, -06 eller -07.
  • Avgift: 150 kronor*, i priset ingår skrivmaterial, frukt och en bok.
    *Möjlighet till enstaka avgiftsfria platser finns.

Du som är född -06 eller -07 kan vara med i förmiddagsgruppen, klockan 9-12 på måndag, tisdag och onsdag. Du som är född -04 eller -05 kan vara med i eftermiddagsgruppen, klockan 13-16 på måndag och tisdag, klockan 9‑12 på onsdag. På onsdagen träffas alltså båda grupperna tillsammans på förmiddagen klockan 9-12. De sista timmarna är Johan Unenge med.

Allt material ingår, men ta med dig lite matsäck om du blir hungrig. Vi bjuder på frukt eller glass och något att dricka.

Bilden visar Johan Unenge
Johan Unenge. Foto av Stefan Tell.

Anmäl dig genom att din målsman skickar ett mejl till Hervor Björne (hervorbjorne@gmail.com). Senast fredag 2 juni måste du ha anmält dig. Skriv "Skrivardagar 2017" i ämnesraden. I mejlet skriver ni ditt för- och efternamn, när du är född, din adress och ditt telefonnummer. Skriv också din målsmans namn och telefonnummer.

När du har kommit med på skrivardagarna får målsman ett mejl med mer upplysningar, bland annat om hur ni betalar. OBS! Det är ett begränsat antal platser på skrivardagarna och anmälan är bindande. Om det är fler som vill vara med än det finns platser, så kan du få stå på reservlista.

Frågor?

Då kan du ringa till Hervor Björne, telefon 070-250 07 02 eller mejla till hervorbjorne@gmail.com. Information om skrivardagarna finns också på www.ungaordinorr.se.

Skrivardagarna arrangeras av Krumelur – föreningen för unga ord i norr, Västerbottens museum och Studieförbundet Vuxenskolan, med ekonomiskt stöd från Umeå kommun.

Puffbild: Johan Sundlöf, Hörnefors bibliotek

7. Superkrafter

från osynlig till supersmart
    Publiceringsår: 2011