Skrivardagar för barn och unga

Gillar du att hitta på berättelser och att skriva? Vill du få tips och råd från proffs? Då har du chansen i början av sommarlovet 2019. Läs mer om Krumelurs skrivardagar i Umeå.

Illustration: Tobias Johansson.
Första veckan på sommarlovet, måndag-onsdag (17-19 juni) är det skrivardagar på Västerbottens museum i Umeå. Är du född 2005-2009 kan du vara med. Skrivarledare är författaren Anna Holmström Degerman och ännu en författare, Bo R Holmberg, kommer på besök. Kanske får ni också träffa en illustratör.

Var, när, hur?

Bilden visar Anna Holmström Degerman
Anna Holmström Degerman. Foto: Anna Östman
Under tre halvdagar får du pröva på att skapa karaktärer, beskriva miljöer och bygga upp en berättelse.

• Plats: Västerbottens museum, seminarierummet.
  • Tid: Måndag 17 juni – onsdag 19 juni 2019, halvdagar.
  • Ålder: För dig som är född -05, -06, -07, -08 eller -09.
  • Avgift: 150 kronor, i priset ingår skrivmaterial, frukt och en bok.

Du som är lite yngre kan vara med i förmiddagsgruppen, klockan 9-12 på måndag, tisdag och onsdag. Du som är lite äldre kan vara med i eftermiddagsgruppen, klockan 13-16 på måndag och tisdag, klockan 9‑12 på onsdag.

På onsdagen träffas alltså båda grupperna tillsammans på förmiddagen klockan 9-12. De sista timmarna är Bo R Holmberg med.

Allt material ingår, men ta med dig lite matsäck om du blir hungrig. Krumelur bjuder på frukt eller glass och något att dricka.

Anmälan

Anmäl dig genom att din målsman skickar ett mejl till Hervor Björne (hervorbjorne@gmail.com). Senast fredag 31 maj måste du ha anmält dig. Skriv "Skrivardagar 2019" i ämnesraden. I mejlet skriver ni ditt för- och efternamn, när du är född, din adress och ditt telefonnummer. Skriv också din målsmans namn, telefonnummer och mejladress.

När du har kommit med på skrivardagarna får målsman ett mejl med mer upplysningar, bland annat om hur ni betalar. OBS! Det är ett begränsat antal platser på skrivardagarna och anmälan är bindande. Om det är fler som vill vara med än det finns platser, så kan du få stå på reservlista.

Frågor?

Då kan du ringa till Hervor Björne, telefon 070-250 07 02 eller mejla till hervorbjorne@gmail.com. Information om skrivardagarna finns också på www.ungaordinorr.se.

Skrivardagarna arrangeras av Krumelur – föreningen för unga ord i norr, Västerbottens museum och Studieförbundet Vuxenskolan, med ekonomiskt stöd från Umeå kommun.

Böcker av författarna

1. Det ringer, det ringer

Publiceringsår: 2015
    Klassifikation: Svensk skönlitteratur