Sätt betyg på din läsning

Har du just läst en väldigt bra bok? Eller kanske en riktigt usel? Låt andra veta hur bra eller dålig den var!

Tecknad tolkning av betygsättningen Bild: Minabibliotek
När du är inloggad på Minabibliotek kan du sätta betyg på böckerna du läst. På så sätt hjälper du andra att välja rätt.

Sätta betyg

Du har kanske sett de gröna stjärnorna vid titlarna i katalogen. Om några av dem är ifyllda betyder det att någon eller några har satt betyg på den boken. Antalet ifyllda stjärnor markerar genomsnittsbetyget. Går du in på Minabibliotek via dator kan du hålla muspekaren över stjärnorna och se hur många som satt betyg på just den titeln.

Det är också ett bra sätt för dig att hålla reda på vad du läst och vad du tyckte. Logga in på Minabibliotek och sök upp den titel du just läst. Klicka på det antal stjärnor du vill sätta. Nu hamnar ditt betyg som blå stjärnor ovanför de gröna.

Se alla dina betyg

På Mina sidor hittar du alla de betyg du satt. Här kan du också ta bort ett betyg eller ändra det. Klicka på "Mina sidor" i menyn och sedan på "Listor".

Se andras betyg

Vill du kolla vilka böcker och annat som andra har betygsatt och vilka som fått riktigt bra betyg hittar du det klickar du på "Tips och inspiration" i menyn och sedan på "Betygsatt".

Senast betygsatt

Skrivet av: Annika Winning den 13 augusti 2019