Romantasy

En genre som har fått mängder med nya läsare de senaste åren är teleskop-genren romantasy.

Romantasy är inte är något nytt påhitt, men det är en genre som nästintill har exploderat de senaste åren. Det är böcker som är en blandning mellan "romance", eller kärlek, och fantasy.

Det kan handla om det goda mot det onda, krig där hela världar står på spel, kärlek som är ödesbestämd eller fiender som trots sina olika ideal och mål faller för varandra.

Kärlek, action och fantasy

Här är en del av de engelska titlar som finns på biblioteken. Bland dem finns något för alla, vare sig du gillar en kärlekshistoria med lite magiska inslag, som i Divine Rivals, eller actionfyllda äventyr där kärleken får åka i sidovagnen, som i The serpent and the wings of night. Det finns så klart också något för den som vill ha mycket action och mycket hetta i till exempel Blood and Ash och What lies beyond the veil.

Flera av titlarna i listan är den första i en serie.

 1. Bride

  Av: Hazelwood, Ali
 2. Fable

  Av: Young, Adrienne

Våra texter

 1. Regnbågsfantasy

  Skrivet av: Elina Vikström

  En lista på fantasyböcker med HBTQ-karaktärer eller HBTQ-tematik.

 2. Fridas fantastik-favoriter

  Skrivet av: Frida Rönnbäck

  Just nu är vi nog många som vill drömma oss bort till andra världar för en stund. Bibliotekarien Frida Rönnbäck tipsar om bra fantastika-böcker för ungdomar och vuxna.

 3. Boktipsare: Moa Wållberg

  Skrivet av: Anna Sahlén

  Moa Wållberg är skolbibliotekarie i Nordmaling och läser gärna böcker som tar henne bort från verkligheten, särskilt urban fantasy och manga.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Veronika Hägglund den 6 februari 2024