Påsklov på bibblan

Varsågod! Här hittar du bibliotekens program för påsklovet. Tips på bra böcker att läsa får du också såklart.

1. Sångstund för barn

Datum fredag 19 april 15:00 - 15:30 (flera tillfällen)
    Plats Umeå stadsbibliotek

Välkommen till Sagorummet på plan 4 i Väven för en mysig sångstund!

Visa fler arrangemang...

Tips för lovet

1. Häxor – finns de?

Skrivet av: Åsa Zetterström

Häxorna flyger till Blåkulla på skärtorsdagen. Eller kanske inte, men i böckerna finns de. Elaka, snälla, roliga, fega, modiga eller utvalda.

2. Saker att göra på påsklovet

Skrivet av: Åsa Zetterström

Äntligen ledig från skolan. En hel vecka att bara göra, ja - vadå? Låna hem tips och idéer från biblioteken.

3. Mysterier och deckare

Skrivet av: Åsa Zetterström

Vi tipsar om böcker för dig som vill läsa något spännande. Visste du förresten att deckare är de böcker som lånas mest på biblioteken?

4. Deckare och thriller

Skrivet av: Åsa Zetterström

Gör som norrmännen, läs en deckare i påsk. Vi tipsar om spännande thrillers och ungdomsdeckare, några nyare och några gamla godingar. På svenska eller engelska.

5. Häxor

Skrivet av: Åsa Zetterström

Tjejer, killar, magiska, historiska, skrämmande eller rätt vardagliga - i ungdomsböckerna finns alla möjliga sorters häxor.

Också för de yngsta

1. Rolig påskläsning för de yngsta

Skrivet av: Maria Engström

Följ med på äggjakt. Besök herr Kanins chokladfabrik. Kackla som en höna. Här är pekböcker och bilderböcker med påsktema, för de yngsta barnen.

Puffbild: robuart/Bigstock

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion den 29 mars 2024