Minabibliotek-tv: Nominerade till Augustpriset 2020

En elektor och en jurymedlem på Umeå stadsbibliotek berättar om den nominerade skönlitteraturen för barn och vuxna.

Maria Forssén och Marcus Barbosa Ferrerira är båda bibliotekarier på Umeå stadsbibliotek. De har arbetat som elektor respektive jurymedlem för Augustpriset i flera år. Båda har även i år varit med i urvalet av August-böckerna. Här berättar de om de nominerade böckerna och om sitt arbete.

Våra texter

1. De vann Augustpriset 2020

Artikel Skrivet av: Anna Östman

Här kan du reservera och låna 2020 års vinnare av Augustpriset.

2. Augustnomineringar 2020

Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

Låna och läs årets Augustnominerade böcker! I år är två av dem skrivna av umebor.

3. Augustväljare och Augustvinnare

Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

När Augustpristagarna för 2019 utsågs var två av de som arbetat med att ta fram vinnarböckerna Maria Forssén och Marcus Barbosa Ferreira på Umeå stadsbibliotek.

4. Läsinspireras av litteraturpriser

Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

Kvalificerade boktips på ett bräde. När juryer för de stora litteraturpriserna offentliggör nominerade och vinnare kan det kännas som julafton för oss läsintresserade.