Min valp och jag

Mitt nya liv som hundägare bjuder på många överraskningar och nya erfarenheter, det måste jag verkligen säga.

Maria och Rosa
Den första valptiden är nu över, jag behöver inte rusa ut mitt i natten och stå på gården och vagga av trötthet för att den lilla ska kissa lite klockan 03.00. Nej, det tog slut när jag en natt vaknade av att den lilla valpen gnällde och jag rusade upp, drog på mig byxor och tröja som jag hade strategiskt upplagda för att få dem på mig med minsta möjliga tidsåtgång, störtade mot ytterdörren och såg mig om efter valpen. Nej - hon var inte i hallen med mig, konstigt!
 
Så gick jag mot mitt sovrum där hon har sin korg.... Hon låg kvar i korgen och tittade på mig med förvåning i sina små hundögon! Jag slet av mig byxor och tröja och kröp raskt ner under täcket igen.
 
Jag trodde verkligen inte att jag som är så morgontrött någon gång skulle säga att den där tidiga hundpromenaden är fantastisk. Ja jag vet inte om jag säger det samma i vinter med snöyra, snålblåst och minus 20 grader, men vi får se då. (Ska erkänna att jag gruvar mig för mörkret...)
 
Nu är det i alla fall skönt när vi kommer ut och det är dagg i gräset och staden vaknar till en ny dag. Vi går ned till älven och den ligger spegelblank och höghusen vid bryggeriet blänker i solen och fåglarna kvittrar.
 
Denna sommar har jag plockat både blommor och hallon (nej jag har inte varit i någons trädgård, jag lovar!) och smakat smultron. Tänk också alla nya människor man möter och pratar med!
 
Inte stannar folk och pratar med dig för att du har ny pojkvän, nej inte alls. Tänk hur det samtalet skulle låta då?! ...."Hej, hur går det för dig? Jasså, han diskar och dammsuger ibland, ja det var ju bra, fäller han ner toa-locket då? Rapar han vid matbordet, ja det har min man just lärt sig av med!"
 
Nej, det är bara hundar som så fint för människor samman och som ger dig själv möjlighet till en massa tankar på era promenader!
 
 
Text av Maria Forssén, Umeå stadsbibliotek

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Maria Forssén den 1 oktober 2007