Lyssna på Ungpodden

Podden för dig som älskar ungdomslitteratur! Ett samarbete mellan Umeå stadsbibliotek och Helsingborgs bibliotek. I det senaste avsnittet kan du höra ett samtal om böcker som betyder något extra.

Biblioteket i Helsingborg har sedan tidigare en podd för alla som älskar ungdomslitteratur - Ungpodden. Ungdomsbibliotekarien Martin håller i den men ofta har han hjälp av ungdomar.

Nu med röster från Umeå

Från och med februari 2022 drivs podden i samarbete med Umeå stadsbibliotek, och ungdomar i Umeå. Avsnitten kan ha olika teman, handla om olika genrer och naturligtvis får lyssnarna en massa bra boktips. Ibland är det intervjuer med en författare.

I det senaste avsnittet kan du lyssna på ett samtal med författaren Sara Bergmark Elfgren, om hennes bok Grim. Tidigare avsnitt handlar till exempel om favoritböcker, udda personligheter, revolution, författarsamarbeten och föräldrar i litteraturen.

Lyssna på ungpodden

Du hittar ungpodden där poddar finns. Till exempel på Podomatic.

Tips och frågor

Vill du veta mer om Ungpodden kan du kontakta ungdomsbibliotekarien Klara Ferneman på Umeå stadsbibliotek. Mejla till henne: klara.ferneman@umea.se, eller ring på mobiltelefonnummer: 070-559 91 25.

Har du tips på någon podd om böcker, film, serier eller spel för ungdomar? Mejla gärna till oss så kan vi lägga ut och tipsa vidare här på Minabibliotek.se. Skriv till: redaktion@minabibliotek.se.

Två poddröster

  1. Umeå hjärta Helsingborg

    Skrivet av: Anna Sahlén

    Sedan i februari tipsar Isa Sylvén och Stella Pennerud om ungdomslitteratur i Ungpodden, en podd som görs i samarbete med Helsingsborgs stadsbibliotek.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Åsa Zetterström den 31 augusti 2022