Lucka 4: Stig Strand

Stig Strand är turistentreprenör i Tärnafjällen, gammal skidstjärna och alpin expertkommentator i SVT. I vår julkalender tipsar han om en bokserie som gett honom en minnesvärd läsupplevelse.

Stig Strand
Stig Strand säger att han läser massor men inte på rak arm kommer på någon titel att tipsa om. Han har dock en bokserie som gav honom en läsupplevelse i yngre år som han gärna tipsar om:

– Sagan om ringen. Jag läste den på 1970-talet och var väldigt fascinerad. Jag tror inte att det fanns någonting liknande då. Jag läste också alla andra av J.R.R Tolkiens böcker – Bilbo, Silmarillon

Har du sett filmatiseringen av ringen-trilogin?
– Ja, och jag tycker faktiskt att filmerna blev riktigt bra.

Text och foto: Anna Sahlén, Minabibliotek.se

1. Sagan om ringen

Av: Tolkien, J. R. R
    Publiceringsår: 1983
    Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  2. Sagan om de två tornen

Av: Tolkien, J. R. R
    Publiceringsår: 1983
    Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  3. Sagan om konungens återkomst

Av: Tolkien, John Ronald Reuel
    Publiceringsår: 1961
    Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska

Julkalendern 2011

Skrivet av: Anna Sahlén

December och dags för en julkalender på Minabibliotek.se. I år blir det 24 tips från kända och okända människor. Här kan du se alla luckorna.

Klassiker: Bilbo

Skrivet av: Anna Östman

Bilbo är ganska feg och tycker mest om att mysa och äta mat. Men när 13 dvärgar och en trollkarl knackar på är det svårt att säga nej till äventyr.

Minnet av en ripjägare

Skrivet av: Anna Sahlén

Böcker och berättelser har en sällsam förmåga att stanna kvar hos oss. Utan förvarning kan de göra sig påminda och inte lämna oss ifred förrän vi läser dem igen. Som historien om Evert Stenmark.

Skrivet av: Anna Sahlén den 4 december 2011