Lucka 20: Anja Pärson

Skidstjärnan från Tärnaby tycker inte att det finns något som är mycket bättre än en bra bok. I vår julkalender tipsar hon om två romaner.

Anja Pärson
Marita Conlon-McKennas En liten hattaffär på hörnet är en fantastiskt mysig bok. Och Påven Johanna av Donna Wolfolk Cross är väldigt bra.

Som skidåkare är Anja Pärson på resande fot ofta och kan ägna väntan som uppstår åt diverse förströelser. Emellanåt ser hon mest på film eller spelar, andra gånger läser hon mer.

– Jag har perioder när jag läser. Just nu är jag inne i en paus. Men jag längtar alltid efter nya bra böcker – det finns inget bättre än en bra bok, säger hon.

Anja Pärson säger att hon brukar läsa långsammare mot slutet av en bra bok eftersom hon inte vill att den ska ta slut och börjar oroa sig för att inte hitta något lika bra igen! Vad hon söker i en bok beskriver hon så här:

– Jag vill ha djupare, bra historier.

Text och foto: Anna Sahlén, Minabibliotek.se

Fotnot: Efter mötet med Anja Pärson ägt rum hör hon av sig och berättar att vårt korta samtal om böcker fått henne att gå och köpa en bok samma dag, nämligen Åsa Lantz spänningsroman Vart tog den söta lilla flickan vägen?.

1. Påven Johanna

Av: Cross, Donna Woolfolk
    Publiceringsår: 1999
    Klassifikation: Engelsk skönlitteratur

Julkalendern 2011

Skrivet av: Anna Sahlén

December och dags för en julkalender på Minabibliotek.se. I år blir det 24 tips från kända och okända människor. Här kan du se alla luckorna.

En liten hattaffär på hörnet

Av: Conlon-McKenna, Marita Tipsat av: Kerstin Hasselgärde

Gillar ni som jag Maeve Binchys måbra böcker? Då får ni en bra uppföljare i denna bok!

Skrivet av: Anna Sahlén den 20 december 2011