Högläsning för små barn

Högläsning utvecklar barnens språk. I den här filmen berättar vuxna om sina erfarenheter av att läsa för små barn.

Läs mer

 1. Boktips för bebisar

  Artikel Skrivet av: Jenny Sandells

  Hur tidigt kan man läsa för sin bebis? Hur tidigt som helst är svaret. Att ha sin bebis i famnen, titta i böcker och prata om vad som händer på bilderna kan vara mysigt redan när barnet är några månader gammalt. Här är några böcker som passar extra bra att börja med.

 2. För små barn och deras vuxna

  Innehåll

  Här tipsar vi dig som är förälder eller pedagog om bilderböcker och andra resurser för yngre barn. Bibliotekens arrangemang för små barn finns här också.

 3. Bokstart i Umeå

  Innehåll

  Biblioteken erbjuder roliga och språkutvecklande aktiviteter för dig tillsammans med din bebis.

 4. Att läsa med små barn

  Artikel Skrivet av: Hedvig Morin

  Det är aldrig för tidig eller för sent att börja läsa med ditt barn. Som förälder spelar du en viktig roll för ditt barns språkutveckling. Här får du tips på hur du kan göra när du läser tillsammans med små barn.

 5. Läs högt för små barn

  Artikel Skrivet av: Veronika Hägglund

  Att höra en vuxen läsa en spännande bilderbok om något intressant hjälper det lilla barnet att utveckla sitt språk. Läs högt ofta, läs överallt, läs det som passar just er. Ha roligt, tipsar Veronika Hägglund som arbetar med projektet Bokstart.

 6. Språkutveckling

  Innehåll

  Bokstart, språkstart, språkbad och bok på recept. Mer information om det och andra tips för att stimulera små barns språkutveckling finns här.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion den 9 januari 2024