Fokus på Kina

I samband med de olympiska spelen i Peking 8-24 augusti 2008 riktas världens ögon mot Kina, ett land lika stort som hela Europa och med en befolking på 1,3 miljarder.

Den kinesiska kulturen är en av världens äldsta. Redan för 4000 år sedan hade man ett väl utvecklat samhällssystem. Nu är den ekonomiska tillväxten i Kina enorm. Beräkningar visar att kineserna kommer att passera USA och bli världens största ekonomi år 2025. Samtidigt har man en politisk regim med en skrämmande inställning till mänskliga rättigheter.
 

 

 1. Kina - matens rike

  Av: Linlin Tipsat av: Anna Holmström

  I Kina kretsar mycket kring mat, och i Sverige har kinesisk mat som bekant varit populärt länge. När vi träffar våra vänner i Sverige så är en vanlig hälsningsfras "Hur mår du?", men i Kina lyder den traditionella hälsningsfrasen "Har du ätit?". Av detta kan vi ana att maten har stor betydelse för kineserna.

 2. Nya smaker från Kina

  Av: Huang, Ching-He Tipsat av: Anna Holmström

  En ny receptbok för det kinesiska köket där de österländska och västerländska smakerna inspireras av varandra.

 3. Vilda svanar

  Av: Chang, Jung Tipsat av: Catarina Henfridsson

  Tycker du om historia, biografier och en bra berättelse, är Vilda svanar något för dig.

 4. Resa till Kina

  Av: Booz Morejohn, Ingrid Tipsat av: Eva Häggström

  Många människor drömmer att att få resa till Kina och vandra på kinesiska muren, uppleva Bejing och se den Förbjudna staden, Himmelska fridens torg och andra kända sevärdheter.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: den 25 juni 2008