Ett lyckat bilderboksprojekt

Berättarprojektet Give me five låter femåringar möta spännande, farliga, roliga och nyskapande bilderböcker. Från 2015 ingår det i den ordinarie verksamheten på flera bibliotek.

Give me five startade 2011 och projektperioden avslutades i juni 2014 med Sagofester på flera håll. Läs mer om projektet i artikeln här till höger. Numera är Give me five ett etablerat samarbete med förskolor och 5-åringar för flera bibliotek i Umeå.

Det här har hänt under åren med Give me five

Sagofest med Embla

Skrivet av: Anna Sahlén

Musik, högläsning, sång, pyssel och författarbesök. Det blev en fullspäckad dag för barnen som besökte Gammlia när det var avslutning för årets "Give me 5" som handlat om Emblas universum.

Sagofester med Vita streck och Öjvind

Skrivet av: Maria Nordenback

Förskolebarnen i Hörnefors, Umeå och Sävar avslutade sitt arbete kring bilderboken Vita streck och Öjvind med sagofester på Gammlia i Umeå och Bråvallahallen i Hörnefors.