Cirkus på biblioteket

När Vännäs bibliotek förvandlades till cirkus för en dag kom det massor med barn och vuxna. En härlig dag med pyssel, tävlingar och cirkuskonster.

Lördag 1 april 2017 hade vi en cirkusfest på Vännäs bibliotek. Det blev stor succé. Det kom ungefär 130 barn tillsammans med sina föräldrar. Glädjande nog kom också många familjer som vanligtvis inte besöker biblioteket.

Popcorn och klurigt bingo

I dörren välkomnades barnen med popcorn- och festisbiljett och en cirkusbingobricka. Biljetten kunde de byta in under dagen hos clownen eller cirkusprinsessan som gick runt med popcorn.

På bingobrickan fanns det olika saker som barnen skulle leta reda på i bibioteket. Till exempel ett lejon, en elefant och bollar. Det var lite klurigt men alla lyckades fylla i sina brickor och kunde hämta ut ett gott pris.

Runt om i biblioteket var det stationer för pyssel och ansiktsmålning. I ett litet cirkustält kunde den som ville sitta och mysa med sina böcker. Ville någon bli fotograferad som lindansare var det bara att gå till fotohörnan.

Cirkusshow

Under dagen hade vi cirkusskola och på eftermiddagen uppträdde cirkusartisterna med sin show. Det blev en härlig dag och vi hoppas kunna genomföra något liknande så snart det går.

Bilder från dagen

Foto som visar personalen på biblioteket.
Cirkuspersonalen. Foto: Vännäs bibliotek.

Foto som visar en cirkusprinsessa.
Cirkusprinsessan Birgitta. Foto: Vännäs bibliotek.

Foto som visar en man när han gör cirkuskonster.
Cirkus-show. Foto: Vännäs bibliotek.

Taggar:

Skrivet av: Catarina Henfridsson den 1 september 2017