Boktipsare: Jenny Sandells

Jenny Sandells på Vännäs bibliotek är en av alla boktipsare på Minabibliotek. Hon läser gärna samtidsromaner där det lilla speglar det stora.

Foto av Jenny Sandells i brun page, svarta glasögonbågar och en vit och korallröd tröja Foto: Anna Sahlén
Jenny Sandells jobbar på Vännäs bibliotek och Vännäsby bibliotek sedan 2017. På Minabibliotek brukar hon ofta tipsa om romaner och faktaböcker inom ämnen som träning, livsstil och ekonomi. 

Vad läser du helst för slags böcker?

– När det gäller romaner läser jag helst samtida litteratur. Jag gillar när nutidsfenomen speglas i fiktiv form. Jag är inte intresserad av äventyr utan tycker om att läsa om små saker, sådant som pågår bakom stängda dörrar. Sedan läser jag ganska ofta biografier och faktaböcker. Jag håller på med löpning på fritiden, så jag läser ganska mycket träningsböcker. Jag läser gärna Österbottenslitteratur eftersom jag kommer därifrån. 

– För jobbets räkning försöker jag bredda min läsning när det gäller faktaböcker och välja någon deckare någon gång. 

Vad söker du efter i en bra bok?

– Dels att handlingen är intressant, men det måste också vara ett språk som tilltalar mig

Vad läser du just nu?

– Jag läser Skred av Marit Sahlström och den representerar min boksmak ganska väl. Den handlar om en kvinna som utåt sett har allt, men ändå ligger hon sömnlös om natten och tänker på sådant hon borde ha gjort. Det är ganska plågsam läsning men boken sätter fingret på något som jag tror att många kvinnor kan känna igen sig i. Om otillräcklighet och krav.  

Vilka genrer känner du dig mest hemma att ge tips inom?

– Då tänker jag på relationsromaner och biografier. 

Hur får du själv boktips?

– Det är väl lite av en arbetsskada att vilja läsa allt nytt som ges ut. Jag tar del av listor på jobbet och försöker att hålla mig uppdaterad. Och genom att prata med besökare på biblioteket. De tipsar ju också. Sedan har vi börjat med boktipsmorgon här på biblioteket då vi tipsar varandra om böcker vi har läst. 

Fler tips från Jenny

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Anna Sahlén den 1 december 2019