Bokcirkelkassar med författare

Låna en författare till din bokcirkel med stadsbibliotekets nya bokkassar.

Umeå stadsbibliotek erbjuder i samarbete med ABF ett antal särskilda bokcirkelkassar. Utöver böcker och diskussionunderlag innehåller de även möjligheten till ett författarbesök. Om er bokcirkel vill kan bokens författare komma till den sista av fyra cirkelträffar.

Titlarna och författarna det handlar om är Anita Salomonsson: Skärvor av liv och Ängeln i posthuset, Arne Müller: Stockholm, städerna och världen, Mikael Berglund: Smekmånader, Anna Holmström Degerman: Länge hade jag för vana att gå tidigt till sängs, Annah Ovesson: Att vänta ett livKent Lundholm: All världens lycka, Margareta Burman: Av fröjd och smärta, och Anneli Furmark: En sol bland döda klot.

Mer information

I bokcirkelkassen finns en blankett som fylls i vid utlån. Där uppger låntagaren namn och personnummer på alla cirkeldeltagarna och planerade datum för cirkelns träffar. Bokcirkeln förbinder sig att träffas fyra gånger kring boken, den fjärde gången tillsammans med författaren. Detta tillfälle bokas via ABF. Information och kontaktuppgifter finns i kassen.

Kontakta Maria Forssén på Umeå stadsbibliotek om du vill veta mer om Bokcirkelkassar med författare.

Om författarna

Anna Holmström Degerman

Bild på författaren Anna Holmström Degerman Foto: Matthew Phillips

Anna Holmström Degerman har sedan debuten 2008 skrivit ett flertal barn- och ungdomsböcker. Hennes första roman för vuxna, Länge hade jag för vara att gå tidigt till sängs, kom 2017. Det lilla och det stora i vardagen är teman i hennes böcker som också kan handla om relationer och hemligheter. Anna Holmström Degerman är utbildad bibliotekarie och journalist.

Annah Ovesson

Porträttbild på författaren Annah Ovesson Foto: Matthew Phillips

En tid i rullstol och mordet på en nära vän blev startskottet för Annah Ovessons författarskap. Hon delar sin tid mellan ett deltidsjobb på ett demensboende och sitt skrivande och är nu aktuell med sin andra roman.

Arne Müller

Porträttbild på Arne Müller Foto: Erland Segerstedt

Arne Müller är programredaktör och journalist och har fler gånger blivit prisad för sin grävande journalistik. Förutom tv-produktion och tidningsartiklar har det även blivit några fackböcker. I den senaste boken Stockholm, städerna och resten fortsätter Arne Müller blottlägga och analysera de mekanismer som styr utvecklingen bort från landsbygd och till de stora städerna. Hur blir det i framtiden när större delar av Sverige töms på service och människor?

Anita Salomonsson

Foto på författaren Anita Salomonsson Foto: Anna Karin Drugge

Efter ett arbetsliv som socialarbetare bokdebuterade Anita Salomonsson vid 59 års ålder. Hon har nu skrivit ett flertal romaner som alla utspelar sig i Västerbotten. I senaste boken Skärvor av liv möter vi berättelser och levnadsöden som har format hennes eget liv. Även hennes Ängeln i posthuset som porträtterar en släkting till Anita Salomonsson finns som bokcirkelkasse.

Kent Lundholm

Närbild på Kent Lundholm  i glasögon och hatt Foto: Mattias Hjalmarsson

Kent Lundholm debuterade som författare som debuterade relativt i sent i livet. Han har en bakgrund som journalist, sjuksköterska och tidningsredaktör. Hans böcker rymmer både humor och djupa mänskliga tragedier.

Mikael Berglund

Foto på Mikael Berglund Foto: Erik Sjöström

Mikael Berglund är utbildad socionom och har även studerat film- och tv-produktion. Han fastnade för att skriva prosa efter att ha skrivit ett bidrag till en novelltävling. Romanen Smekmånader handlar om ett kärlekspar i en dystopisk framtid och erbjuder läsaren möjlighet att utforska komplicerade frågor som samvete och skuld.

Margareta Burman

Foto på Margareta Burman Foto: Ingela Hjulfors Berg

Margareta Burman har bott i Umeå med sin familj sedan 1965, och har jobbat som lektor i historia och svenska. Min beskärda del och Av fröjd och smärta är de första två delarna i hennes memoarer som kretsar kring ett barns sökande efter sin identitet och sitt ursprung.

Anneli Furmark

Bild på Anneli Furmark Foto: Anna Östman

Anneli Furmark är en svensk serieskapare och bildkonstnär. Hennes serier började publiceras i Galago i början av 1990-talet. En sol bland klot handlar om Barbro som söker efter huvudpersonen i en roman som hon läst under hela sitt liv

Bokcirkelkassar med författare