Att använda biblioteket hemma

Du måste inte komma till biblioteket för att använda det. Vill du låna en film, en bok, läsa tidningar eller ta reda på något? Vi kan erbjuda många intressanta e-resurser. Alla är gratis för dig.

Skärmdump från tidningstjänsten Pressreader
Du kan strömma en film i veckan med vår tjänst Cineasterna. Med tjänsten Pressreader får du tillgång till dagstidningar, veckotidningar och månadstidskrifter från hela världen. Och bland våra e-böcker och e-ljudböcker finns många intressanta titlar för både barn, unga och vuxna. 

Film på Cineasterna 

Är du sugen att se en film? Du kan låna en strömmande film i veckan genom Cineasterna. Bland nya kvalitetsfilmer och äldre klassiker finns massor av bra filmer. Det är enkelt och gratis. 

Läsa tidningar hemma

Pressreader är en användbar tjänst. Där finns tidningar och tidskrifter från hela världen, på många olika språk, som du kan läsa på din dator, surfplatta eller telefon. 

Du hittar exempelvis Västerbottenskuriren (VK), Folkbladet, Svenska Dagbladet och brittiska The Guardian bland de många dagstidningarna. Det finns också veckotidningar och facktidskrifter inom alla möjliga områden. Mat, psykologi, mode, vetenskap, politik, samhälle och djur är bara några av ämnena. 

Läs mer om hur Pressreader fungerar. 

E-böcker och E-ljudböcker

Snabbt och enkelt kan du låna e-böcker och e-ljudböcker och läsa eller lyssna till på din enhet. Det finns både nytt och gammalt. På våra sidor om e-böcker och e-ljudböcker finns många bra tips på böcker som är populära just nu. 

Det är många som gör e-lån, om det inte fungerar att låna när du försöker är det förmodligen för att många lånar just nu. Prova då att låna igen en stund senare. 

Få boktips

Vet du inte vad du ska läsa? Här på Minabibliotek finns tusentals boktips. De senaste kan du hitta här. Vill du själv försöka hitta fram till något tips bland dem vi har? Gör en "tom" sökning i sökrutan. Under fliken webbplats kan du sedan filtrera dig fram till det du söker. Välj sidtypen "Tips" och sedan kan du till exempel välja målgruppen "Vuxna" och ämnesord "noveller" så får du runt 40 tips på novellböcker

Arrangemang online

 1. Skrivarhörnan online

  Datum fredag 3 april 15:00 - 23:59
  Plats Vännäs bibliotek

  Välkommen att vara med i en skrivkurs online för ungdomar. Den startar 28 februari och pågår till början av april. Anmäl dig och häng med från början.

 2. Jane Austen-bokcirkel online

  Datum måndag 30 mars 00:00 - 23:59 (flera tillfällen)
  Plats Vindelns bibliotek (även på andra bibliotek)

  I mars 2020 fortsätter vår Jane Austen-bokcirkel online på bokcirklar.se med boken Northanger Abbey. Bokcirkeln är ett samarbete mellan fem olika bibliotek i Västerbotten. Cirkeln är öppen för alla och det går bra att vara med och läsa alla böcker eller bara vissa titlar. Varmt välkommen att delta!

 3. Bokcirkel online: ungdomsböcker

  Datum lördag 28 mars 00:00 - 23:59 (flera tillfällen)
  Plats Nordmalings bibliotek

  Vi diskuterar ungdomsböcker online i denna bokcirkel.

Klicka och läs mer

 1. Att låna e-böcker och e-film

  Om du har ett bibliotekskort hos oss så kan du låna e-böcker och e-ljudböcker. Du kan göra ett lån var sjunde dag och ha upp till fyra aktiva lån samtidigt. Från 1 januari 2019 kan du också låna strömmande film.

 2. E-film

  Från 1 januari 2019 kan du låna strömmande filmer genom biblioteket. Du får låna en film i veckan. Sök efter filmerna här på webbplatsen eller på Cineasterna.se. Logga in och låna. Lånet är aktivt i 48 timmar.

 3. E-tidningar

  Vi erbjuder mängder av tidningar och tidskrifter direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Västerbottenskuriren (VK) och Folkbladet finns i utbudet.

 4. Boktips till dig

  Söker du efter bra böcker som kan passa dig? Fyll i vårt formulär så svarar vi med ett par lästips.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Anna Sahlén den 1 mars 2020