Adventskalender med hållbara boktips

Vännäs bibliotek har satt ihop årets adventskalender på Minabibliotek. Du får nya lästips varje dag fram till och med julafton. Temat är hållbar utveckling på ett lustfyllt sätt.

Adventskalender 2014: Lucka 24

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Denna julafton tipsar vi om en kärleksförklaring till skogen, om böcker om väderfenomen, klimatförändringar, självhushållning och den mänskliga naturen i en modern värld.

Adventskalender 2014: Lucka 23

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Om att slöjda i trä, om att göra om gamla saker, om billiga middagar och en metod till ett skönare liv som förälder.

Adventskalender 2014: Lucka 22

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Tips på böcker om en självupptagen generation, om att renovera gamla föremål och om hur du tillagar och serverar älgens alla delar.

Adventskalender 2014: Lucka 21

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Tips på böcker om när homo sapiens lämnade Afrika, om Edward Snowden och NSA, om hur du gör en egen kniv och om svensk inredningshysteri.

Adventskalender 2014: Lucka 20

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Bygg kroppen på naturligt sätt, lär dig om och ull och att använda ull eller om örter och kryddor.

Adventskalender 2014: Lucka 19

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Om att motionera till vardags, om inlandsbanan om julkakor och om gamla huskurer och läkekonst.

Adventskalender 2014: Lucka 18

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Lär dig göra egen korv, läs recept på nyskördade frukter, bär och svamp, om jorden vi äter och om feng shui.

Adventskalender 2014: Lucka 17

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Tips på läsning om att göra egna smycken, om att göra utflykter, om problemen med vilka som kan äta sig mätta på jorden och om mat i jul.

Adventskalender 2014: Lucka 16

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Charles Dickens julklassiker En julsaga på dvd och böcker om att klä om möbler, spara energi, springa på bästa sätt och att rädda maten.

Adventskalender 2014: Lucka 15

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Handla för en giftfri barndom, laga slowfood, laga egen barnmat, släng inte mat och vad kostar egentligen en krona?

Adventskalender 2014: Lucka 14

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Tips på böcker om konsten att vara en kompis, om hösten och vintern i trädgården, om handel med mänskliga organ och om yoga i vardagen.

Adventskalender 2014: Lucka 13

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Om järnvägens historia, om textilt återbruk, om att det aldrig är för sent att börja träna, om vår miljö och planet och om antikviteter.

Adventskalender 2014: Lucka 12

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Lättförståeligt om miljön, om att sy nytt av gammalt, om att må bra och om att ta till vara genom syltning och saftning.

Adventskalender 2014: Lucka 10

Skrivet av: Catarina Henfridsson

Pyssel för barn, träning för barn och unga, tant-idealet som inspiration, odla för köksbruk och en sagolik jul.

Julkalendern 2011

Skrivet av: Anna Sahlén

December och dags för en julkalender på Minabibliotek.se. I år blir det 24 tips från kända och okända människor. Här kan du se alla luckorna.

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion den 1 december 2014