7 nya böcker i populära bokserier

7 böcker att se fram emot under sommaren.

Värma händer av Katarina Widholm. Utgivningsdatum: 22/8

I uppföljaren till succén Räkna hjärtslag, får vi återigen möta Betty från Hudiksvall som nu är en arbetande moder i 1940-talets Stockholm.

Tidigare: Räkna Hjärtslag

Offervilja av Ewa Klingberg. Utgivningsdatum: 15/8

Den tredje och avslutande delen i mysdeckarserien Värnamord där nutid och dåtid vävs samman i en värld av småländska skrönor och härliga karaktärer.

Tidigare: Midsommarblot, Plundringstider.

Åskmakaren av Tina N Martin. Utgivningsdatum 15/6

Uppföljaren till succédebuten Befriaren. Vi återser kriminalinspektör Idun Lind och hennes kollegor vid gruppen för grova brott i Luleå.

Tidigare: Befriaren.

Soluppgång över strandpromenaden av Jenny Colgan. Utgivningsdatum: 19/5

Fjärde delen i den mysiga serien om det lilla bageriet på strandpromenaden. Vi återvänder till Cornwall och många bekanta ansikten, samt såklart den charmiga lunnefågeln Neil.

Tidigare: Det lilla bageriet på strandpromenaden, Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden, Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden.

Sjöjungfrun av Anki Edvinsson. Utgivningsdatum: 7/7

Del tre i deckarserien som utspelar sig i Umeå. Radarparet Charlotte von Klint och Per Berg ställs inför sitt hittills svåraste fall som börjar med en död kropp i Umeälven.

Tidigare: Lust att döda, Snöängeln

Ellens val: Förbjuden längtan av Elvira Berg Ashby. Utgivningsdatum: 18/7

Sjätte delen i den beroendeframkallande romanserien om kärlek och systerskap i en tid av förändring. Serien Ellens val skrivs av flera författare efter ett redan satt ramverk.

Tidigare: Det nya livet av Helena Dahlgren, Kärleken av Helena Dahlgren, Lockelsen av Moa Eriksson Sandberg, Friheten av Moa Eriksson Sandberg, Möten i skymningen av Moa Eriksson Sandberg.

En familj av lögnare av E. Lockhart. Utgivningsdatum: 31/5

Boken utspelar sig 27 år innan händelserna i Vi var lögnare. Här följer vi återigen med till den förmögna familjen Sinclairs privata ö där allt som betyder något är att upprätthålla fasaden och bevara familjens hemligheter.

Tidigare: Vi var lögnare.

Våra texter

1. Sommarens nya böcker

Skrivet av: Anna Sahlén

Ett urval av boknyheter som kommer till biblioteken under sommaren.

2. Vi listar böckerna åt dig i "Ordning på serien"

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

För att göra det lättare att hitta rätt i flera bokserier har vi skapat listor som anger vilka böcker som ingår i dem och i vilken ordning de bör läsas.

Skrivet av: Angelica Seger den 7 juli 2022