Lyssna på Ungpodden

Podden för dig som älskar ungdomslitteratur! Ett samarbete mellan Umeå stadsbibliotek och Helsingborgs bibliotek. I det senaste avsnittet kan du höra ett samtal om böcker som betyder något extra.

Biblioteket i Helsingborg har sedan tidigare en podd för alla som älskar ungdomslitteratur - Ungpodden. Ungdomsbibliotekarien Martin håller i den men ofta har han hjälp av ungdomar.

Nu med röster från Umeå

Från och med februari 2022 drivs podden i samarbete med Umeå stadsbibliotek, och ungdomar i Umeå. Avsnitten kan ha olika teman, handla om olika genrer och naturligtvis får lyssnarna en massa bra boktips. Ibland är det intervjuer med en författare.

I det senaste avsnittet kan du lyssna på när Stella, Isa, Amina och Martin berättar om var sin bok som betyder något lite extra för dem. Tidigare avsnitt handlar om sådant som udda personligheter, revolution och författarsamarbeten.

Lyssna på ungpodden

Du hittar ungpodden där poddar finns. Till exempel på Podomatic.

Andra poddar

En annan podd är Dynamopodden, från ungdomsavdelningen på Göteborgs stadsbibliotek. Deh kan handla om ungdomsböcker, spel, serier och mycket annat. Du kan lyssna på Dynamopodden på Spotify

Nordmalings bibliotek har en podd. I ett avsnitt kan du höra en intervju med Joakim som har youtube-kanalen Joakims comic center. Du kan lyssna på samtalet på Anchor.

Tipsa om poddar

Har du tips på någon podd om böcker, film, serier eller spel för ungdomar? Mejla gärna till oss så kan vi lägga ut och tipsa vidare här. Skriv till: redaktion@minabibliotek.se.

Två poddröster

1. Umeå hjärta Helsingborg

Skrivet av: Anna Sahlén

Sedan i februari tipsar Isa Sylvén och Stella Pennerud om ungdomslitteratur i Ungpodden, en podd som görs i samarbete med Helsingsborgs stadsbibliotek.

Skrivet av: Åsa Zetterström den 24 februari 2022