Strykpojken

En övergiven lekplats, en pojke som går igen och hemsöker barn i deras drömmar. Vad hände egentligen när pojken dog den där dagen för länge sen?

Elle och Tess är bästa kompisar fast ingen förstår varför. Elle är glad och omtyckt medan Tess är tystlåten och lätt blir arg. André är Elles pojkvän och han och Tess tål inte varandra.

Elle har förändrats under sommaren. Det går rykten om att någon gjorde henne illa och att hon hängde på lekplatsen. 

En ond pojke

Efter sommarlovet vill Elle att de alla tre ska ses vid den gamla lekplatsen. Hon har något viktigt att berätta. Men det slutar i en tragisk olycka där Elle dör.

Både Tess och André börjar drömma mardrömmar som känns helt verkliga. I drömmen träffar de pojken som dog på lekplatsen och som kallas Strykpojken. Han gör dem illa och de vaknar med blåmärken. Till slut vågar de inte somna. Men utan sömn blir man galen.

André och Tess inser att de måste ta reda på hur allt hänger ihop. Då måste de hjälpas åt. Om de inte försöker så kommer ingen av dem att överleva.

Strykpojken är en riktigt spännande och gastkramande historia. Om du lätt får mardrömmar får du läsa boken på egen risk.

Läs också

  1. Vargöga

    Av: Leavy, Niklas Tipsat av: Emma Sigvardsson

    När Simon och hans familj flyttar till släktgården på ön Vargöga verkar grannarna inte alls bli glada. Kan det vara så att det vilar en förbannelse över släkten Varg?

Om författaren

  1. "Jag vill att det ska kännas"

    Skrivet av: Åsa Zetterström

    Hon fascineras av läskigheter, tror inte på spöken men tycker att vi ska lära känna våra rädslor. Lena Ollmark är författaren som älskar att skrämmas, men också att berätta om modiga personer.