Strändernas skönhet

Intensiv roman om vad som händer när en relation plötsligt tar slut och ens föreställning om framtiden försvinner med den.

En kvinna blir lämnad av sin pojkvän efter åtta år. Det kommer oväntat och hennes tillvaro blir till en malström av starka känslor. 

Lyfter blicken

Nina Bouraouis korta roman är en autentisk skildring av sinnevärlden hos den som blir lämnad för någon annan. Självrannsakan, svartsjuka och förtvivlan tävlar om att ta mest plats. Prosan är tät och lämnar inte mycket utrymme för läsaren att hålla berättelsen ifrån sig. 

Läsupplevelsen blir därför intensiv. Huvudpersonens berättelse präglas av sorg och ensamhet, ibland också ilska, men skiftar långsamt från akut kris till det som kommer efteråt. Hon börjar ta små steg mot resten av livet och kan långsamt lyfta blicken och se både bakåt och framåt. 

Huvudpersonens febrila resonerande ger oss perspektiv på relationer, åldrande och vårt förhållande till lyckan och kärleken. Hennes erfarenheter blir alltmer till en del av något större, en allmänmänsklig erfarenhet. 

Våra texter

  1. Kärlekens geografi

    Tips Av: Bouraoui, Nina Tipsat av: Cecilia Englund

    En tät och poetisk berättelse om förälskelsen mellan en äldre kvinna och en yngre man och om deras möte som två människor som alltid väntat på varandra.

  2. Abdellah Taïa skriver ur livet

    Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

    Att vara levande är att skapa litteratur, säger författaren Abdellah Taïa, som i flera av sina böcker använt sig av sina personliga erfarenheter. Nu har han skrivit en bok om kärlekens mörka sidor och deras ursprung.

  3. Den illa berörande Claire Castillon

    Artikel Skrivet av: Anna Östman

    Den som stöter på den franska författaren Claire Castillons författarskap lämnas sällan oberörd. Hon skriver krasst och personligt och låter sina romaner vara egenterapi.

  4. Språkförnyaren Alain Mabanckou

    Artikel Skrivet av: Anna Östman

    Författaren och litteraturprofessorn Alain Mabanckous franska är allt annat än traditionell. Han arbetar in sin barndoms många språk i sina romaner och har skrivit flera böcker med bara en sorts skiljetecken.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 14 augusti 2019