Stora syster Lille bror

För Stora syster och Lille bror är dagarna fulla av intressanta äventyr. Men på kvällen gråter Lille bror och Stora syster måste smyga ut för att hämta tröst åt honom.

Ute i stora världen finns några träd, en guldfiskdamm och en häst på en äng. Dessutom finns det tre hus. När Stora syster och Lille bror går ut i stora världen brukar de gå till alla husen i tur och ordning.

Tre hus att besöka

Hos Kalmartanten får de alltid karameller. Hon har en förtrollad karamellburk som fyller på sig själv. Inne hos Äppelfarbrorn får de titta på hans förtrollade flaska med en vacker segelbåt i.

Underbara Urban och hans katt Pelle bor i det sista huset. De är båda runda som bollar och kan hoppa så att hela huset skakar. Underbara Urban kan dessutom snurra på sitt ena öga.

Att trösta Lille bror

Dagarna går fort när det finns så mycket att göra. Vid läggdags börjar Lille bror alltid gråta. En kväll längtar han efter ett litet djur, en katt kanske. En annan kväll behöver han en karamell för att sluta gråta. En tredje kväll gråter han för att han inte har någon liten båt i en flaska.

Varje kväll smyger Stora syster iväg till de tre husen för att hämta det som ska göra Lille bror glad igen. Ingen märker något men så - ve och fasa, inne hos Äppelfarbrorn råkar hon snubbla med hans flaska i handen. Tänk om den har gått sönder?

En varm och rolig berättelse om vardagsäventyr, syskonkärlek och kloka vuxna. Barbro Lindgrens underfundiga text och Eva Erikssons uttrycksfulla illustrationer berättar ur barnens perspektiv. Läs den - många gånger. Passar från 3 år och uppåt.

Här är den lilla gården

Av: Lindgren, Barbro Tipsat av: Annika Edlund

En spännande bladvändare - vilken tur att Barbro Lindgren och Eva Eriksson hittade den här förtjusande småbarnsbilderboken bland manusgömmorna. Den är minst lika bra som klassikern "Här är det lilla huset".

Mamman och den vilda bebin

Av: Lindgren, Barbro Tipsat av: Clara Jacobsson

Att finna tröst i böckernas värld ägnar sig väl många läsare åt. För mig är just nu den bästa terapin att läsa Barbro Lindgrens bilderbok Mamman och den vilda bebin.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 23 juli 2014