Stora boken om att snickra

Gillar du att snickra ihop små och stora sommarprojekt som förgyller utemiljön i åratal framöver så är detta boken för dig.

Anna och Anders Jeppsons senaste bok är fullmatad med projekt för trädgård och balkong. Det här är en samlad utgåva av deras mest populära projekt från tidigare böcker.

Många projekt ser enkla ut att genomföra, exempelvis en vedförvaring och en fikabricka. Andra ser knepigare ut, som en charmig sexkantig bänk kring ett träd. Tänk så trevligt att slå sig ner och lyssna på fågelsång och vindens sus i trädkronan. Men mest tillfredsställande skulle väl känslan av att själv ha knåpat ihop den vara, förstås. Duscha under bar himmel i egensnickrad utedusch är inte heller fy skam.

Små och stora utmaningar

För visst är det så som författarna skriver, att det är mycket mera nöjaktigt att hänga sin tvätt utomhus? När tvättställningen dessutom är av herrgårdstyp kan det knappast bli vackrare. Vill du ge dig på en riktig utmaning finns det till och med en beskrivning på ett fullstort växthus i boken.

Allt som allt innehåller Stora boken om att snickra ett 50-tal olika projekt med tydliga beskrivningar av materialåtgång och hur du gör, punkt för punkt. I slutet av boken finns också en lista över vilka verktyg som behövs för att genomföra projekten på bästa sätt.

Mer inspiration

  1. Sy själv

    Av: Persson, Kicki Tipsat av: Maud Sandström

    Skapa praktiska bruksföremål, sy presenter och gör något av dina tygrester. Kicki Perssons guider passar även den verkliga nybörjaren.

  2. Slöjda med skräp

    Av: Skote, Malena Tipsat av: Maud Sandström

    Låna, läs och begrunda. Denna bok får dig förhoppningsvis att se på skräp med nya ögon.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maud Sandström den 29 juli 2022