Stjärnklart, Sally!

I år blir det inga julklappar utan en upplevelse. Det har mamma och pappa bestämt. Sally kämpar för att vara snäll, så att de ska ändra sig. Tyvärr blir det mesta lite fel.

På Sallys önskelista står en enda sak, en stjärnkikare. Men det blir inga julklappar i år, säger mamma och pappa. Det ska bli en fånig, hemlig och jättehemsk upplevelse istället. Krisläge för Sally och hennes hamster Minus som blir jättedeppiga.

Snällprojektet

Sally ringer bästisen Rakel. Hon säger att Sally får vara extra snäll och bädda sängen och så. Då kanske föräldrarna ändrar sig. Fram med dammsugaren, tänker Sally, nu ska de få se på världens fenomenalsnällaste barn.

Eller dammsugare förresten, det är för latmaskar. Sally börjar istället med hamsterburen, men det skulle hon inte ha gjort. Allt blir fel, för mycket schampoo, för mycket vatten och mitt i allt kommer mamma hem.

Julklappslängtande Sally ger inte upp i första taget. Nya idéer till snällsaker dyker hela tiden upp. Tyvärr blir familjen rätt irriterad på henne och till slut ger Sally upp. Då vänder turen!

Första boken om Sally

Anna Ehn och Mia Öström har skrivit en mysig, smågalen berättelse för dig som har börjat läsa själv. Det är roliga färgbilder av Jenny Karlsson på nästan varje sida. Boken är lätt att läsa och snart kommer en fortsättning som heter Trixigt, Sally!

På webbsidan Provläs kan du läsa början av boken (länken öppnas i ett nytt fönster)

Klockkatastrofen

Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Ingrid Magnusson

Är du lite klantig ibland? Du är inte ensam. Det finns till och med några av världens alla klantiga barn som har gjort något åt saken.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 22 januari 2015