Stjärnenatt

Det här är en berättelse om utanförskap, vänskap och att söka efter sin egen plats i världen. Stjärnenatt är en grafisk roman för äldre barn, en bok med text och vackra bilder.

Det handlar om en flicka som känner sig ensam. Föräldrarna är upptagna med sitt och i skolan händer ibland tråkiga saker. I sin fantasi hittar flickan lite tröst. När hennes älskade farfar dör försvinner det också.

Pojken på taket

Så ser hon en natt genom sitt fönster en främmande pojke. Han ligger på grannens tak och ler, småsjunger och tittar upp mot natthimlen och den fallande snön. "Som om han kom från en annan planet, tänker flickan."

Den leende pojken börjar i flickans klass. Flickan försvarar honom mot mobbare, och sedan blir de två oskiljaktiga. De inser att det kan vara skönt att ha sällskap i ensamheten, men också hur lite de passar in i världen runt omkring dem.

Flickan och pojken bestämmer sig för att rymma och en magisk färd tar sin början.

En berättelse i bild och text

Stjärnenatt är en bok med fantastiska, vackra och talande bilder som många gånger säger mer än de få textraderna. Det handlar om vänskap, men också om att känna sig utanför och missförstådd. Och att en del saker följer med genom hela livet.

Boken passar bra som högläsningsbok med sina detaljerade och stora bilder och lättlästa text.

Det röda trädet

Av: Tan, Shaun Tipsat av: Annika Edlund

En bilderbok om en ledsen och olycklig flicka. En så kallad svår bok men ändå alldeles underbar!