Stay Sexy & Don't Get Murdered: The Definitive How-To Guide

Två av poddvärldens stora namn delar med sig av sina bästa tips och råd utifrån sina livserfarenheter.

Karen Kilgariff och Georgia Hardstark berättar med humor och brutal ärlighet om erfarenheter och misstag, att växa upp tiden innan det fanns "helikopterföräldrar" och om allt de lärt sig genom att gå i terapi. De är öppna om den egna psykiska hälsan och hur de hanterar den.

Boken vill, som titeln säger, guida dig till hur du förblir sexig medan du samtidigt undviker att bli mördad. Det är ett okonstlat samtal mellan de två vännerna Karen Kilgariff och Georgia Hardstark, som hämtad från deras framgångsrika och humoristiska podd "My Favorite Murder". Till skillnad från podden den handlar boken väldigt lite om mord. 

Lita på obehagskänslan och ring farsan

Varje kapitel är döpt efter fraser från podcasten som har utmärkt sig och fått en djupare mening. Om du är en "murderino" kommer du utan tvekan att känna igen många av dem, som "Fuck politeness", det vill säga att våga skippa artigheten som vi kvinnor ofta uppfostras med. Om något känns olustigt bör du alltså lita på den känslan.

Kapitlet "You’re in a cult, call your dad" handlar om vikten av att ha personer i ditt liv som protesterar då du gör något heltokigt och alltid finns där för dig. "Stay out of the forest" berör uppenbara risker med att vistas i skogen och deras mest kända uttryck "Stay sexy & don’t get murdered" fick bli titeln på boken. 

Boken kan säkert läsas utan att tidigare varit en lyssnare, men för att bättre kunna uppskatta och förstå deras humoristiska insikter och öppenhet föreslår jag att du lyssnar på några avsnitt innan du börjar läsa. Jag lovar, det är värt det. Stay sexy & don’t get murdered!

Fler tips

 1. Talking as fast as I can

  Av: Graham, Lauren Tipsat av: Anna Sahlén

  Rolig och rapp självbiografi om vägen till Gilmore girls, drömrollen som Lorelai och att hantera Hollywood och omgivningens förväntningar.

 2. I'll be gone in the dark

  Av: McNamara, Michelle Tipsat av: Anna Sahlén

  Michelle McNamara kallar honom "The golden state killer", en våldtäktsman och seriemördare som satte skräck i Kalifornien på1970- och 1980-talet.

 3. How to be a woman

  Av: Moran, Caitlin Tipsat av: Anna Sahlén

  Personligt och roligt om egna och andras förväntningar på hur kvinnor ska vara och varför det är så.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Moa Wållberg den 7 november 2019