Stark

Två författare hotar varandras existens i en typisk Stephen King-roman.

Av: King, Stephen
Språk: Svenska
Publiceringsår: 1990
Låna

Thad Beaumont är en prisbelönt författare. Han har en fru och ett tvillingpar som är sötare än socker. Böckerna har trots alla lovord inte sålts i särskilt många exemplar och familjen har inte 17 limousiner i garaget. George Stark däremot, har sålt böcker som glass en het sommardag men varken fått lovord eller pris för sina många böcker.

En utpressare och mördare

Historien tar sitt grepp om läsaren då en kallblodig mördare börjar härja och samtidigt verkar ha en personlig vendetta mot Beaumont. Han börjar pressa Beaumont på pengar, annars hotar han att avslöja sanningen: att Beaumont egentligen är Stark och vice versa.

Beaumont bestämmer sig för att en gång för alla begrava George Stark och att berätta sanningen. Men som med alla Stephen Kings romaner får även denna en oväntad tvist. Det blir svårare att döda Stark än vad Beaumont tror.

Detta är en klassisk Stephen King-roman. Det är skräck och fiktion när han är som bäst. Är du inget fan kanske du inte gillar den, men respekt till dig om du ger den ett försök!

Författarens namn säljer böcker

Stephen King har själv skrivit böcker under pseudonymen Richard Bachman. Det var naturligtvis en bibliotekarie som upptäckte detta. Stephen King gjorde det för att se om det var hans namn som gjorde att hans böcker sålde efter att han blivit känd. Svaret blev ja. En av Richard Bachmans böcker hade sålts i 28 000 exemplar och när det kom fram att det var Stephen King som hade skrivit boken, steg försäljningen till 280 000 exemplar.

Dimman

Av: King, Stephen Tipsat av: Francisco Hansson

Stephen Kings Dimman bjuder på både en läsvärd bok och en sevärd film. I dimman finns det varelser som sätter skräck i stadsborna som stängt in sig i stadens mataffär.

True grit

Av: Portis, Charles Tipsat av: Sonja Viklund

En klassisk westernhistoria med en synnerligen ovanlig huvudperson.

Legend

Av: Matheson, Richard Tipsat av: Sonja Viklund

En förödande katastrof har lämnat en överlevande kvar. Han är dock inte så ensam som han skulle önska.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Sidén den 5 april 2012