Stay with me

Yejide och Akin möts en kväll på en biograf. De blir kära och gifter sig. Lyckan hade kunnat vara fullständig om det hade fötts ett barn.

Yejide bär skulden på sina axlar. Hennes oförmåga att bli gravid tolkas som ett tecken. Det finns något olycksbådande i hennes bakgrund. Yejide har under hela sin uppväxt fått höra om sin döda moders tillkortakommanden.

Kärleken utmanas

Akins familj accepterar inte att det inte föds några barn. Han måste gifta sig på nytt. Trots Akins försäkran om att den andra frun Funmi inte ska få bo i Yejide och Akins hem fullkomligt exploderar Yejide och hon vill inte acceptera den nya situationen. 

Svartsjukan utmanar kärleken och i ett sammanhang där ett magiskt tänkande kolliderar med verkligheten prövas makarnas äktenskap ytterligare.   

Stay with me handlar om vad du gör för kärlek och för att rädda dig själv. Det är en roman som rör hemligheter och skam och innehåller en relations hela känslospektrum från passion och vardagslycka till sorg och förtvivlan. 

Stark berättelse

Ayòbámi Adébáyò har skrivit en stark berättelse om svårigheterna att mötas i ett äktenskap och vad det får för konsekvenser. Den engagerar och berör och väcker i slutändan hopp om försoning.

Boken på svenska

 1. Stanna hos mig

  Av: Adebayo, Ayobami
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2017
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 28 september 2018