Sportlovskalas i Sävar

På sportlovet bjöd Sävarbiblioteket in till ett riktig kalas! Det blev en rolig dag med pyssel, fotografering, dans och fika.

Tisdag 3 mars 2020 blev en riktig kalasdag på Sävarbiblioteket. Alla som ville fick bland annat testa greenscreen-fotografering.

Det går till så att du står mot en enfärgad bakgrund, oftast grön. Den som fotograferar använder ett speciellt program i en surfplatta eller mobiltelefon. Programmet filtrerar bort bakgrunden och i stället syns en bakgrundsbild som du själv har valt. Som när bibliotekarien Monica Pettersson ser ut att flyta omkring i rymden.

En kvinna i svarta byxor och t-shirt ser ut att sväva mot en bakgrund som ser ut som rymden. Foto: Malin Granberg
Monica Pettersson ser ut att sväva i rymden.

Andra bakgrunder som barnen gillade var att möta en dinosaurie eller en enhörning. Vår lilla Star Wars-fantast föredrog ett rymdskepp.

Pyssel, fika och dans

För de stillsammare fanns ritpyssel att roa sig med. Barnen kunde färglägga bilder och fjärils- eller fågelmasker. En av dem var Hilda Andersson 5 år som gjorde en helt fantastisk fjärilsmask med både paljetter och glitterspröt.

Självklart bjöds det på kalasfika till det hungriga lejonet och hans prinsessa och alla de andra. För att bullarna inte skulle bli alltför tunga i magen dansade vi loss till dansvideos på Youtube.

Kalashälsningar från Monica och Malin på Sävarbiblioteket.

Ett barn i lejonmjukisdress sitter vid ett bord och gör en ansiktsmask av papp. På bordet prickig plastduk, girlanger, salta pinnar och ett litet lejongosedjur. Foto: Malin Granberg
Lejonet gör en ansiktsmask.

En flicka med djrumönstrat linne och en ansiktsmask som en grön fjäril, med silverglittriga känselspröt. Bakom syns en ljusgrönt tylltyg. Foto: Malin Granberg
En fjäril på sportlovskalas.

En flicka med prinsesskrona och röd klänning med prickar ritar på en ansiktsmask i form av en fjäril. På bordet som har en ljusgrön vaduk med vita prickar ligger tuschpennor. Foto: Malin Granberg
Prinsessan gör en ansiktsmask.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Malin GranbergMonica Pettersson den 13 mars 2020