Song of the skylark

Det här är två berättelser i en bok. Den ena handlar om Lizzie och hennes familj, om hur hon tvingas att finna sig själv och gå vidare i sitt liv. Den andra handlar om Mrs Dallimore och hennes upplevelser under andra världskriget.

Lizzie har alltid haft en olycklig förmåga att råka ut för otur, men nu har hon nått botten. När Lizzies kärleksaffär med sin chef leder till att hon får sparken, blir hon tvungen att flytta hem till sina föräldrar. Där tvingas hon mot sin vilja att börja arbeta som volontär på ett äldreboende, och där träffar hon Mrs Dallimore.

Goda vänner av en slump

Mrs Dallimore har också motvilligt tvingats att acceptera sin situation. Åldern har till sist hunnit ikapp med henne. Strax före andra världskrigets utbrott lämnade hon USA för att resa till England och träffa sina farföräldrar, och blev sedan kvar på andra sidan Atlanten. När Lizzie börjar arbeta på äldreboendet blir de goda vänner och Lizzie får höra berättelsen om Mrs Dallimores liv.

Jag tycker att det här är en bra och fängslande bok. Det är trovärdiga karaktärer, en stark inlevelse i tiden under andra världskriget, att flytta till ett äldreboende, och att vara ung och förlora allt. Starkast är historien om Mrs Dallimore. När jag läser om henne glömmer jag ibland bort berättelsen om Lizzie, trots att den också är intressant.

En läsvärd bok med många bottnar. Synd bara att den inte är översatt till svenska så att fler kunde läsa den.

 

The dandelion years

Av: James, Erica Tipsat av: Aina Gustavsson

Saskia hittar en gömd gammal anteckningsbok, som är skriven av en brittisk kodknäckare under andra världskriget. En hjärtslitande historia, charmig engelsk landsbygd och sympatiska personer.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aina Gustavsson den 14 oktober 2016