Sommarskuggan och halloween-buset

Det är halloween och Sasha och Puck klär ut sig till Sommarskuggan och Angelica Prick. Men snart slutar den svarta figuren att bara vara på låtsas.

Puck och Sasha älskar Sommarskuggan och önskar att den skulle komma på besök. Samtidigt förstår de ju att Sommarskuggan aldrig skulle kunna lämna TV-huset. Men kanske om de provar att locka hit den?

Skuggslem i skolan

Vad de inte vet är att Angelica Prick samtidigt sitter i en skåpbil. Hon ska se till att Sommarskuggans dräkt en gång för alla hamnar i säkert förvar. Men utan att hon märker det råkar kistan med dräkten fara ut ur skåpbilen. Den hamnar utanför Puck och Sasha skola. 

Dagen efter kommer alla barnen till skolan utklädda. Där blir det utmaningar och jakt på pumpor så att barnen kan vinna godis. Men plötsligt börjar det dyka upp skuggslem och riktiga skuggbrev i korridorerna!

Spännande ledtrådar

Puck och Sasha blir skuggjägare på riktigt och måste försöka hindra den riktiga Sommarskuggan från att ta allt skolans godis men också från att bli fulländad och ostoppbar. Vem är det som gömmer sig i dräkten? Det finns några extra misstänkta personer på skolan. 

Det här är den första boken om den svarta figuren från Sommarlov. Det är en spännande bok och ett bra mysterium som du kan hjälpa till att lösa. Sommarskuggan är precis som på tv härligt busig och lagom otäck. 

Läs också

 1. Spökspanarna

  Av: Widholm, Annika
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2016
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 2. Svarta madam

  Av: Genar, Katarina
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 3. Monsterakademin

  Av: Widmark, Martin
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Svenska romaner och noveller, 2000-
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 30 oktober 2019