Sommarlov på Sävarbiblioteket

Tipsrunda, bokslukartävling och pysselpåsar för sommarlovslediga barn och ungdomar på biblioteket.

Äntligen sommarlov! Här ser du vad som här i sommar på Sävarbiblioteket.

Tipsrunda med tema

Mellan 16 och 23 juni kan du gå en tipsrunda som handlar om modiga tjejer och kvinnor. Hämta ditt tävlingspapper inne på biblioteket. Tipsrundan finns utanför biblioteket. Alla som är med har chans att vinna något av våra fina bokpriser.

Bokslukartävling

Alla som vill kan vara med i vår läsutmaning. Du läser fem böcker i sommar. Hämta tävlingspapper på biblioteket och fyll i vilka böcker du läst. Lämna det sedan till oss på Sävarbiblioteket senast den 31 augusti. Alla som är med deltar i utlottningen av fina bokpriser.

Pysselpåsar

Under sommaren finns det gratis pysselpåsar att hämta på Sävarbiblioteket. Pyssel som passar perfekt vilken sommardag som helst och som är olika svåra.

Nya påsar ställs ut 22 juni, 13 juli och 3 augusti. Passa på att besöka oss de veckorna.

OBS! Det finns bara ett begränsat antal påsar. Först att hämta får en påse så länge det finns någon kvar. En familj får dela på en pysselpåse.

Sävar

Varmt välkommen till Sävarbiblioteket i sommar önskar Anna, Annika, Malin och Klara.

Sommarläsning i mobilen

  1. Bibblix: en bok-app för barn

    Bibblix är en tips- och läs-app för smarta mobiler och surfplattor. Den är gjord för dig som är 6 till 12 år, men det finns också många ungdomsböcker. Varje vecka fylls Bibblix på med nya tips och böcker.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Klara Ferneman den 15 juni 2021