Sommarlov

Varsågod - här är lästips för sommarlovet. Kolla också in vad som händer på och utanför biblioteken i sommar. Ha ett skönt lov!

För barn

 1. Sluka böcker

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Sommarlovet är en perfekt tid att läsa massor med böcker. Här är böcker om andra barn som har sommarlov. För dig som är ledig från lågstadiet.

 2. Äntligen sommarlov

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Roliga, spännande, sorgliga, lärorika, romantiska och läskiga böcker - välj det som passar din läslust i sommar. Ha ett härligt lov!

 3. Mysteriesommar

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Cirkusdeckarna, SPLEJ, Kalle Skavank, kusinerna Karlsson, Maja och Lasse löser mysterier även på sommarlovet. De och några till hittar du i våra deckarlistor.

 4. Kalla kårar

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Solen strålar, eller regnet skvalar. Vilket väder det än är kan det vara mysigt att bli lite skrämd. Här är böcker om skräck, spöken och andra rysligheter på sommarlovet.

 5. Troll(eri)bingo

  Skrivet av: Malin Granberg

  Läsning, filmer, pyssel och fakta - ett bingo för hela familjen. Hur många rutor kan du kryssa för innan sommaren är slut? Bestäm en rolig belöning för den som får flest kryss. Jordgubbar eller glass kanske, eller varför inte en utflykt.

Bibliotekens program

 1. Sommarboken 2020

  Många bibliotek har sommarboken-aktiviteter även i år. Kanske lite annorlunda än förra året, men kul blir det. Du som är sådär 7-12 år är välkommen att prata om böcker, pyssla, skriva, fika och ha roligt.

Puffbild: konstanttin/Bigstock