Sommarboken 2020

Många bibliotek har sommarboken-aktiviteter även i år. Kanske lite annorlunda än förra året, men kul blir det. Du som är sådär 7-12 år är välkommen att prata om böcker, pyssla, skriva, fika och ha roligt.

Ordet sommarboken syns framför en mörk bild med en person som tittar ut genom en spiral. Ill: sommarboken 2020
Flera bibliotek i regionen ordnar sommarboken-träffar för dig som går i låg- eller mellanstadiet. Vill du prata om böcker med andra, fika och pyssla - då ska du komma.

Det spelar ingen roll hur mycket eller lite du läser. Eller på vilket språk du läser. Eller om du hellre lyssnar på böcker. Det viktiga är att träffas, ha roligt och tipsa varandra.

Genom portalen

Årets tema är genom portalen. Spännande äventyr väntar när en tar sig igenom portaler till andra världar. Där kan finnas djur och natur som du aldrig har kunnat föreställa dig. Magiska varelser och fantastiska miljöer.

Här nedanför ser du alla sommarboken-träffar i Umeåregionen. Det är bara att välja vilken eller vilka du vill vara med på. Läs noga, till flera bibliotek ska du anmäla dig i förväg. Men det fina är att allt är gratis.

Sommarboken på webben

Sommarboken har också en egen webbsida. Du hittar den här.

Lästips

  1. Genom portalen: boktips

    Skrivet av: Åsa Zetterström

    Sommarbokens tema 2020 är "genom portalen". Det kan vara resor i tiden, eller besök i parallella världar. Eller något helt annat. Här är lästips för dig som går på låg- eller mellanstadiet.