Sommarboken 2019

Alla barn mellan 8 och 12 år är välkomna till bibliotekens läslust-träffar i sommar. Kom och prata om böcker du hört eller läst, tipsa om dina favoriter, fika och pyssla.

Bakom ett galler med texten sommarboken syns en flicka i vit klänning med en nyckel i handen. Där syns också en dykare, en sjöhäst, en fisk och sjögräs. Allt mot en blå bakgrund. Bild: Kultur i Väst
Flera bibliotek i regionen ordnar sommarboken-träffar för dig som är 8-12 år. Vill du prata om böcker med andra, fika och pyssla - då ska du komma.

Det spelar ingen roll hur mycket eller lite du läser. Eller på vilket språk du läser. Eller om du hellre lyssnar på böcker. Det viktiga är att träffas, ha roligt och tipsa varandra.

Under ytan

Årets tema är under ytan. Det kan vara under vattenytan men också under markytan. Spännande äventyr kan du nog vara med om på båda ställena.

Här nedanför ser du alla sommarboken-träffar i Umeå och Vännäs. Det är bara att välja vilken eller vilka du vill vara med på. Några bibliotek vill att du anmäler dig i förväg, andra har drop in. Och allt är gratis!

Puffbild: VV2 Kultur i Väst

Lästips

 1. Under ytan

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Massor med äventyr väntar under ytan. Det kan vara under vattenytan eller markytan. Här är lästips för dig som vill ner i djupet.

Våra texter och filmer

 1. Fler boktipsfilmer

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Årets sista sommarboken-träff på Tegsbiblioteket var 24 augusti. Då passade några besökare på att tipsa om favoritböcker. Här är deras tips-filmer.

 2. Sommarboken-träff på Ålidhemsbiblioteket

  Skrivet av: Maria Nordenback

  Mitt i högsommarvärmen i slutet av juli 2016 deltog några barn på Ålidhemsbibliotekets andra Sommarboken-träff. Vi pratade om hur vi väljer böcker och om vad vi tycker är ett bra bokomslag.

 3. Sommarboken 2015 i Vännäs

  Skrivet av: Anna Sahlén

  Spökfika, monsterbokmärken och tips på läskiga böcker. Det var några av inslagen på första Sommarboken-träffen 2015 i Vännäs.

 4. Boktips från Holmsund

  Skrivet av: ADM\asazet

  På Holmsundsbiblioteket ordnades Sommarboken-träffar på sommarlovet. Här är boktips från några av barnen som var med.

 5. Sommarboken på Mariehem 2014

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Sommarboken är ett läslustprojekt där bibliotek ordnar boktipsträffar med fika och annat skoj på sommarlovet. Minabibliotek var med när Mariehemsbiblioteket i Umeå hade sin första träff 2014.

Sommarboken på webben

Sommarboken har också en egen webbsida. Du hittar den här.