Sommarboken 2018

Alla barn mellan 8 och 12 år är välkomna till bibliotekens läslust-träffar i sommar. Kom och prata om böcker du hört eller läst, tipsa om dina favoriter, fika och pyssla.

Bilden visar sommarbokens logga.
Sommarboken 2018. Från barnensbibliotek.se.
Flera bibliotek i Umeå och Vännäs ordnar sommarboken-träffar för dig som är 8-12 år. Vill du prata om böcker med andra, fika och pyssla - då ska du komma. Det spelar ingen roll hur mycket eller lite du läser. Eller på vilket språk du läser. Eller om du hellre lyssnar på böcker. Det viktiga är att träffas, ha roligt och tipsa varandra.

Här ser du alla träffar, det är bara att välja vilken eller vilka du vill vara med på. Några bibliotek vill att du anmäler dig i förväg, andra har drop in. Och allt är gratis!

Puffbild: Kultur i Väst

Träffar på biblioteken sommaren 2018

 1. Sommarboken

  Arrangemang
  Datum onsdag 29 augusti 15:00 - 16:00
  Plats Tegsbiblioteket

  Gillar du att prata om böcker, pyssla och fika? Är du mellan 8 och 12 år? Kom på två roliga bokträffar på Tegsbiblioteket i sommar.

Sommarboken på webben

Sommarboken har också en egen webbsida. Du hittar den här.

Läs mer

 1. Fler boktipsfilmer

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Årets sista sommarboken-träff på Tegsbiblioteket var 24 augusti. Då passade några besökare på att tipsa om favoritböcker. Här är deras tips-filmer.

 2. Sommarboken-träff på Ålidhemsbiblioteket

  Skrivet av: Maria Nordenback

  Mitt i högsommarvärmen i slutet av juli 2016 deltog några barn på Ålidhemsbibliotekets andra Sommarboken-träff. Vi pratade om hur vi väljer böcker och om vad vi tycker är ett bra bokomslag.

 3. Sommarboken 2015 i Vännäs

  Skrivet av: Anna Sahlén

  Spökfika, monsterbokmärken och tips på läskiga böcker. Det var några av inslagen på första Sommarboken-träffen 2015 i Vännäs.

 4. Boktips från Holmsund

  Skrivet av: ADM\asazet

  På Holmsundsbiblioteket ordnades Sommarboken-träffar på sommarlovet. Här är boktips från några av barnen som var med.

 5. Sommarboken på Mariehem 2014

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Sommarboken är ett läslustprojekt där bibliotek ordnar boktipsträffar med fika och annat skoj på sommarlovet. Minabibliotek var med när Mariehemsbiblioteket i Umeå hade sin första träff 2014.