Som stjärnor i natten

Två ungdomar som båda mår dåligt blir oväntat vänner. Läs en fantastisk berättelse, sorglig och mörk men med humoristiska glimtar.

Teodore Finch är en sjuttonåring som ses av andra som en mycket konstig person. Han går konstigt klädd och alla vet att han självmordsbenägen. En dag träffar Finch den populära Violet Markey under udda omständigheter.

Hjälp att komma igen

Det visar sig att Violet försöker repa sig efter en tragisk olycka som fick hela hennes liv att stanna upp. Finch lär känna Violet och hjälper henne komma på fötter igen. Medan Violet börjar få tillbaka gnistan i livet gräver Finch sig djupare och djupare ner i sin egen mörka grop.

Som stjärnor i natten är en fantastiskt bra bok som väcker många olika känslor. Samtidigt som boken är mycket mörk och sorglig, finns det partier som får mig att skratta. Jag tycker också att den är skriven på ett bra sätt som får en att leva sig in i ungdomarnas situation.

Djup, sorglig och lite rolig

Den är absolut läsvärd om du gillar djupare ungdomsböcker. Boken är egentligen väldigt sorglig men det finns karaktärer, till exempel Finch, som livar upp historien med lite humor. Även om den har ett mörkt och sorligt budskap skulle jag säga att en klarar av att läsa den. Du kommer inte att ångra dig, lita på mig.

Läs också

  1. Vakuum

    Av: Öström, Mia Tipsat av: Annika Edlund

    Vakuum är en svindlande vacker, sorgesam bok. Om att mista en älskad person, om att försöka förstå. Jag läser med tårarna rinnande, med klump i halsen och suddig blick.