Som jag vill vara

Jessica och hennes bästa kompis Louise är på fest. En riktig röjarfest med mycket folk, musik och sprit. Jessica har span på Arvid och nu blir de äntligen ihop. De drar sig tillbaka till ett av sovrummen i huset och där snurrar det till ordentligt för bägge. De har sex med varandra i ruset och utan att tänka efter.

Efter ett par veckor förstår Jessica att hon är gravid. Hon berättar för sin kompis och för mamma och båda försöker verkigen övertala henne att göra abort. Hon ska väl inte förstöra sitt (och Arvids) liv. Trycket är hårt men Jesscia står emot och tänker själv. Det finns faktiskt två alternativ!
 
Alla blir chockade när det blir klart att hon väljer att fullfölja graviditeten. Inte minst hennes mamma som är en riktig proggmamma; både vegan och yogaautövare.
 
Katarina von Bredow kan verkligen konsten att skriva om kärlek och dess svårigheter och hon tänjer gränserna ordenligt. Hon faller inte ner i ”Rätt-till-liv”-träsket och det blir inte heller en föräldraupprorsgraviditet (som man skulle kunna tänka sig med den mamman).
 
Det är helt enkelt en vansinnigt bra bok om kärlek och om livet. En bok som provocerar men som berör. En bok som man inte glömmer!
 

Från 14 år.

 

Räcker det om jag älskar dig?

Av: Bredow, Katarina von Tipsat av: Anna-Lena Hedman

Fanny är ihop med Johan, som av tjejerna kallas mr P, P som i "Perfect". Vad som än händer vill Fanny inte förlora honom. Så när hon inser att han kanske ljuger för henne börjar hennes värld rasa samman...