Som glöd blir till aska

Sonja Walter slår sin man Staffan och han försvarar sig inte, men börjar hata Sonja mer och mer. Livet skulle bli så mycket enklare om hon dog.

Det här är författarens andra bok som utspelar sig i Härnösand. Den har temat elementet eld.

Önskar livet ur sin fru 

Staffan är en medelålders man som lever med sin fru Sonja i ett lugnt kvarter i Härnösand. Sonja är en dominant kvinna som är lärare i en lågstadieklass och hon kuvar sin man hårt. När hon blir arg slåss hon.

Staffan önskar att hon var död och skriver i sin hemliga tankebok på olika spännande sätt att ta död på henne. När hon så en kväll blir rånmördad lider han alla helvetes kval och känner sig skyldig. Då klampar Rosmarie in i hans liv. Hon var Sonjas väninna och vet att utnyttja situationen till sin fördel.

Mycket intressant och spännande. Berättelsen tar oväntade svängar och är allt annat än förutsägbar vilket ökar på läslusten ordentligt.

Där ingen vind blåser

Av: Sjögren, Annika Tipsat av: Helen Forsberg

När tolvåriga Sandra går ut en kväll för att sälja kakor till en klassresa försvinner hon spårlöst. Det visar sig att hon inte var någon snäll flicka utan dominant och pådrivande i mobbningen mot Eva, men Eva tiger som muren och säger att hon inget vet.

Allt vad marken gömmer

Av: Sjögren, Annika Tipsat av: Helen Forsberg

Vissa saker borde ligga kvar i glömska och inte dras upp till ytan. Det kan få ödesdigra konsekvenser.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 30 augusti 2013